AKD Genel Merkezi Karşıyaka şubesiyle ilgili açıklama yaptı

Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi İzmir- Karşıyaka şubesinde yaşanlarla ilgili yazılı açıklama yaptı. işte o açıklama;

BASINA ve KAMUOYUNA

Bu güne kadar Alevi Kültür Derneklerinin kurumsal iç sorunlarını sosyal veya yazılı medyada tartışmak gibi bir geleneğimiz olmamasına rağmen Genel Yönetim Kurulumuzca bazı şubelerimiz hakkında aldığımız ve yürürlüğe koyduğumuz kararların uluorta ilgisiz ve yetkisiz kişilerce tartışıldığını bilmemize rağmen “ Hakk her daim doğrunun yanındadır “ anlayışıyla alevi edep erkanı içinde sustuk.

Ancak bu tartışmaların eleştiri ve öneri sınırını, hoşgörü anlayışımızı aşıp dayanaksız suçlamalarla kurumumuzu yıpratmaya, birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya yönelik söylemlere dönüşmesi noktasında “ SÜKUT İKRARDAN GELİR “ yorumlarına karşı alevi kamuoyuna bazı bilgileri açıklamak isteriz.

Öncelikle yıllardır Alevi Örgütlülüğü içerisinde genel merkez ve şubeleriyle dik duruşu, sağ duyulu tavrı ve istikrarlı yapısıyla hak ettiği yeri alan ve örgütlülük açısından sürekli gelişen ve ilerleyen derneğimizin gidişatından memnun olmayan bazı kesimlerin varlığından haberdarız. Kendi örgütlendikleri alanları dolduramayanların içinden çıkamadıkları marjinal ve ideolojik saplantılarının siyasi bataklıklarının girdabına bizleri çekemeyenlerin, kurumlarımız içine sızma çabalarını görüyor ve izliyoruz.

Bu bağlamda Derneğimiz genel kurulunda yarışan adayların seçiminde üyelerimizin seçme ve seçilme haklarını demokratik bir yöntemle kullanmaları ve seçime yönelik bazı söylemleri hoşgörü içinde anlayışla karşılamaya özen gösterdik. Ancak seçimlerin bitmesine rağmen Karşıyaka Şubemiz Eski Başkanı Mehmet BOZKURT ve bazı üyelerimizin alevi edep erkanına uymayan yalan ve hakaret tarzındaki söylemlerine devam etmeleri üzerine Eski Şube Başkanı Mehmet Bozkurt , Genel Yönetim Kurulumuzca derneğimiz tüzüğünün 7.maddesine aykırı tutum ve davranışları nedeniyle ihraç edilmek üzere genel merkez disiplin kuruluna sevk edilmiş,Genel Merkez Disiplin Kurulunca adı geçenin tüzüğe aykırı faaliyetleri tespit edilerek üyelikten çıkarılması yönünde karar vermesi üzerine genel yönetim kurulumuzun 22.01.2017 tarihli kararıyla Karşıyaka Şube Eski Başkanı Mehmet Bozkurt derneğimiz üyeliğinden ihraç edilmiştir.

Diğer yönetim kurulu üyeleriyle faaliyetine devam eden Karşıyaka Şubemiz derneğimiz üzerinde kurgulanmaya çalışılan oyunlara karşı uyarılmasına rağmen şube olağanüstü genel kuruluna gitmeyi kararlaştırmış, şubemizin olağanüstü genel kurul yapmasında sakınca görülmediğinden kontrol edilen hazırun listesi onaylanarak şubeye gönderilmiştir.

Ancak içinden sıyrılamadıkları geçmişe yönelik adete intikam duygularıyla donanmış kişilerin boş durmayarak bazı yönlendirmeler sonucu 05 Mart 2017 tarihinde yapılan şube olağanüstü genel kurulunda genel merkez yöneticilerimizin tespitleri ve genel kurul divan tutanağına göre derneğimiz tüzüğü açıkça ihlal edilmiştir. Olumsuz davranışları nedeniyle dernek üyeliğinden ihraç edilen Mehmet Bozkurt ve ihraç edilen bazı eski üyelerin hazırun listesinde olmamasına rağmen oldu bittiyle oy kullandıkları ve hatta liste çıkararak yönetime seçildikleri tespit edilmiştir.

Derneğimizin en eski ve köklü şubelerinden biri olan ve üç bin civarında üyesi bulunan Karşıya Şubemizde yaşanan huzursuzluklar sonucu olarak sadece genel kurulda oy kullanmak amacıyla derneğe gelen kişilerin çoğunlukta olduğu 1250 kişinin oy kullandığı bir seçimde bu gün mağduriyet edebiyatı yapan OLDU BİTTİCİLERE soruyoruz.

*Derneğin 1750 üyesi nerededir neden genel kurula katılmamıştır.

* Genel kurula katılma hakkı bulunmayan ve hazırun listesinde yer almayan duyguları makam hırsına yenilmiş kişileri resmi evrakta tahrifat yaparak nasıl genel kurula aldınız ve listelere yazıp yönetici seçebildiniz. Buna hiçbir üyenin veya makamın hakkı ve yetkisi yoktur.

Ülkemizin farklı yörelerinden gelmiş Karşıyaka şubemizin varlığı için çocuklarının lokmalarını bağışlayan alevi canlarımızın hak ve hukuklarını korumak adına genel yönetim kurulumuzca tüzüğümüze ve en önemlisi alevi edebine aykırı gelişen bu haksız ve hukuksuz durum karşısında Şubemizin kapatılmasına ve mevcut üyeliklerin fesh edilmesine karar verilmiştir.

Derneğimiz örgütlüğünü ve disiplinini, tüzüğünü hiçe sayan, genel kurulunda seçilmiş meşru yöneticilerine hakaret ölçülerine varan küstahça saygısızca davranış içinde bulunan, kendilerini merkezi yönetimin üstünde sayan, kendi genel merkezlerini itibarsızlaştırmaya çalışan kişilere karşı Alevi örgütlülüğünün daha fazla zarar görmemesi için Genel yönetim kurulumuzun bu zorunlu kararı alarak uygulamaya koymaya hukuken, vicdanen hakkı ve yetkisi vardır. Sonucu ne olursa olsun kararımızın arkasındayız. Bizleri birbirimize düşürmeye, çatışma ve kaos ortamı yaratmaya çalışanların gayretlerini hep birlikte boşa çıkaracağız.

Değerli Canlar

En zor koşullarda bir Alevi kurumu oluşturmanın yanında kurduklarınızın edep ve erkan içinde hizmet yürütmesindeki zorluğu bu gün Alevi örgütlüğünün omurgası durumunda olan ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ’nin gelmiş geçmiş ve mevcut yöneticileri çok iyi bilir.

Bu nedenle bölgede yaşayan canlarımızın örgütlenmesi ve hizmetlerinin sürdürülmesi bağlamında boşluk yaratılmaması amacıyla Kaşıyaka şubemizin kapatılarak, yerine AKD YAMANLAR ŞUBESİ kurucu heyeti görevlendirilmiş, genel merkezimize tahsis edilen eski binamızda faaliyete başlamasına ve sadece seçimlerde oy kullanmak için kayıt olmuş, onun dışında derneğe hiç bir katkısı olmayanların dışındaki canların yeniden üye kaydı yapılarak çalışmalara kaldığımız yerden devam etmeye karar verdik.

Bu süreçte Karşıyaka şubesinin bütün taşınır ve taşınmaz mal varlığının genel merkeze teslim edilmesi hem yasa hem de tüzük gereğidir. Görevlendirilen tasfiye kurulu çalışmalarını yapmış ve yasal zemini oluşturularak gerekli tebligat yapılmasına rağmen genel yönetim kurulumuzca görevlendirilen canlarımıza hakaretle saldırı bulunan ve darp eden, gerekli teslimatları yapmayan yalan yanlış bilgilerle kafa karıştırmaya çalışan Alevi edep ve hukukundan nasip almayanlara soruyor ve cevaplıyoruz. GÖNÜL KALSIN YOL KALMASIN. YOL CÜMLEDEN ULUDUR.
Yaşananlardan ve yapılanlardan haberi olan olmayan ancak derneğimizin birlik ve bütünlüğünden izlediği sağduyulu tavrından rahatsız olan bozguncular hemen sosyal medyada ve kendinden menkul bazı basın organlarında görüş belirtmek adına saçmalamaya başlamışlardır.

*** Genel Başkanımız başta olmak üzere yöneticilerimizi daha dün diyebileceğimiz günlerde kapılarında nöbet tuttukları ancak çıkarlarına uygun ulufe alamadıkları bazı siyasi parti yöneticileri ve belediye başkanlarını karalamak adına bizleri işbirlikçilikle suçlamaktadırlar. Biz bütün siyasi partilerin belediye başkanları başta olmak üzere TC nin bütün kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile görüşüyoruz ve görüşmeye devam edeceğiz. Bizler kendimiz için temsil ettiğimiz Alevi canların hak ve hukukları adına her türlü görüşmelere katılıyoruz ve katılmaya devam edeceğiz. Karşıyaka şubemizin kapatılmasının hiçbir siyasi parti veya belediye başkanının davranışları ilgisi yoktur. Cemevlerimizi siyasi partilerin arka bahçesi ve kendi makam hırslarının tatmin aracı olarak görmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bazı kişi veya kurumlarla sorununuz varsa cemevlerini derneklerimizi kullanmadan başka zeminde çözmelisiniz.

*** Bazı Alevi deyiş ve söylemleri diline dolayarak arkasına gizlendikleri ideolojik örtünün arkasından bizleri KÜFELİ yezitlerle aynı göstermek isteyenlere, bizleri BELA görüp DELİKANLILIK taslayanlara örgütlülüğümüzü zayıflatarak kendi bataklıklarına çekmek isteyenlere deriz ki “ELİNİZİ ŞUBELERİMİZDEN CEM EVLERİMİZDEN ÇEKİNİZ “

***Karşıyaka şubesinin kapatılması daha tebliğ alınıp ve derneğimizin mal varlığı görevlilerimize teslim edilmeden Çakma ”İZMİR ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ VE CEMEVİ“ adıyla dernek kurup zulada bekleten ve derneğe adres olarak cemevi yanındaki yolun kaldırımını gösterenler derneğimizi bölerek farklı örgütlenme niyetlerinizi çok önceden biliyorduk. Biz çakma dernek değil yasal yetkimizi kullanarak derneğimizin yeni bir şube açtık. Çakma dernekler kurarak mı birliği dirliği sağlayacaksınız. Düzmece bez afişler hazırlayarak belki farkında olmadan yanlışınızı göremeyen canları kandırabilirsiniz ama bizleri yalanlarınızla entrikalarınızla kandıramazsınız. Bez afişe çakma derneğin ismini yazarak cemevini işgal etmeye çalışanları genel kurulda yaptığınız oldu bittilerden sananlar kötü niyetlerinizle birlikte yakalandınız. Sizleri uyarıyoruz ve hatadan dönmenin erdem olduğunu hatırlatıyoruz .

Derneğimize tahsis edilmiş ve sizler orada yokken lokmalarını bağışlamış canlarımızın emekleri üstünde rant sağlayamazsınız. Hele sizler gibi tüzük, hiyerarşi ve Alevi edep erkanı tanımaz kişileri içinde barındırmaz.

*** Kapatılan Karşıyaka şubemizin tespit edebildiğimiz kadarıyla TC Ziraat Bankası Yeni Girne Şubesindeki 53.000 tl parası şubede bloke edilmiş olup bu para ve derneğin otomobili, demirbaşları yeni kurulan YAMANLAR şubesine aktarılacak ve hizmete kalındığı yerden devam edilecektir. Şubenin mal varlığına el kondu yalanını söylerken biraz edepli olmanız gerekmez mi?

Değerli Canlar

Bizler “düşmanının bile insan olduğunu unutma” diyen “incinsen de incitme” düsturundan hareket ederek “eline,beline ve diline sahip olmayı” yaşam felsefesi sayan bir inanışın talipleri olarak kimseyi düşüncelerinden, inançlarından dolayı öteleştirmek, ayrıştırmak niyetinde ve delege hesabı içinde olmadık. Partilerin kapı arkalarında siyasi pazarlıklar yapmadık. Ancak kendi bulundukları konumları yükselterek bizlere tepeden bakan, yola hizmeti olmayan, kendi şahsi çıkarlarını örgütsel çıkarlarımızdan üstün görenlerin sözlerini ciddiye almıyoruz. Bizler doğru yolda devam ederken eğrilerin mutlaka hak ettikleri cezayı göreceklerine inanıyoruz. Hünkarımızın söylediği gibi “ Deniz ne kadar büyük olursa olsun herkes kabı kadar su alır“ alır deryadan.

Alevi edep erkanına uygun dernek tüzük ve hukuk kurallarına uyan ama genel merkez yönetiminin tercihlerinden farklı düşünceleri olan şubelerimizle beraberce omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Temel hak ve özgürlükler demokratik davranışlar temelinde Hüseyni bir duruş ve Alevice söylemlerle birlikte hareket edenlere selam olsun.

ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ GENEL MERKEZİ

 

EN SON EKLENENLER