Cinsel istismardan serbest bırakıldı, Nurhayat’ı öldürdü

Nurhayat Beytekin’i katleden M.O.K’nin olaydan bir hafta önce başka bir kadına cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınıp serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Siirt’te 29 Nisan akşamı kaldığı Özel Bayar Kız Öğrenci Yurdu’na giderken M.O.K. (18) tarafından bıçaklanarak öldürülen Nurhayat Beytekin’in (18) ölümüne ilişkin yeni bilgilere ulaşıldı. Üniversite sınavına hazırlanan Beytekin’in ölümüne ilişkin başlatılan soruşturmada yakalanan katil zanlısı M.O.K. ifadesinde cinayeti itiraf etti.

KORKUTMAK İSTEMİŞ!

Cinayet zanlısı M.O.K. ifadesinde, “Nurhayat telefonlarımı açmadığı için telefonunu elinden çekip aldım. Buluştuğumuz gün tartıştık. Benden ayrılmak istediğini söyledi. Benden telefonunu geri vermemi istedi ve bana bağırdı. Etraftaki herkes bana bağırdığını duydu. Bu yüzden telefonunu ona verdim. Sonra babaannemin evine gidip bıçağı aldım. Bana bağırdığı için rezil olduğumu düşündüm ve sinirlenip bıçakladım. Onu öldürmek istemedim. Korkutmak istedim” dedi.

Ancak ön otopside Beytekin’in kalbine, göğsüne ve sırtına 22 bıçak darbesi aldığı ortaya çıktı. M.O.K ifadesinde eve gittikten sonra kıyafetlerini çıkardığını ve kıyafetlerinin evdeki yakınları tarafından yıkandığını da anlattı. Olaydan sonra durumu amcasına anlatan M.O.K. ifadesinde, amcasının hastaneden Nurhayat’ın hayatını kaybettiğini öğrendikten sonra kendisine “Kız ölmüş. Nasıl böyle bir şey yaptın. Git teslim ol” dediğini ve sonrasında Yeni Mahalle Polis Karakolu’na giderek teslim olduğunu anlattı.

CİNSEL İSTİSMAR SUÇUNDAN GÖZALTINA ALINMIŞ

Zanlı M.O.K’nin olaydan bir hafta önce iki arkadaşıyla birlikte başka bir kadına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındığı ortaya çıktı. M.O.K’in bir gün gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

EN SON EKLENENLER