‘Hasta tutukluya kanlı ishale sebep olan ilaçlar veriyorlar’

145. haftada Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen Hasta Tutsaklara Özgürlük İnisiyatifi, hasta tutuklular için özgürlük istedi.

Hasta Tutsaklara Özgürlük İnisiyatifi üyeleri, hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için 145 hafta da Ankara Yüksel Caddesi’nde bir araya geldi. İnisiyatif adına açıklama yapan Nuray Çevirmen “Yaşam hakkı herkesin hakkı olmasına rağmen bugün Türkiye Hapishanelerinde bu hak ayaklar altına alınmaktadır” dedi.

‘KANLI İSHALE SEBEP OLAN İLAÇLAR VERİYORLAR’

Kırıkkale F tipi cezaevinde kalan Ayetullah Ay’ın akrabalarının aktardığı bilgilere dikkat çeken Çevirmen, “Ayetullah Ay, iki yıl önce safra kesesindeki polip hastalığı nedeni ile ameliyat olmuş ve safra kesesini aldırmıştır. Ameliyattan sonra iyi olmasına rağmen birkaç aydır tekrar rahatsızlıkları başlamış ve tüm çabalarına rağmen ‘OHAL var’ denilerek geri çevrilmiştir. Kendisine verilen ilaçlar kanlı isale sebep olduğu için ilaçları kesmiştir. Kendisi ne hastaneye götürülüyor ne de ilaç veriliyor” sözlerini söyledi.

‘11 AYLIK CEZASI KALAN KANSER HASTASI CEZAEVİNDE TUTULUYOR’

Şakran T4 tipi kapalı cezaevinde kalan Nihat Baymış’ın durumunu aktaran Çevirmen, “Nihat Baymış mide kanaması geçirmiştir, ailesine aktardığı bilgilere göre kendisi hastaneye mide kanaması sebebi ile gitmiş ve kendisine kanser teşhisi konmuştur. Kemoterapiye başlandıktan sonra 11 aylık cezası kalmıştır. Bu kadar ciddi rahatsızlığı olan birisinin tekrar cezaevine gönderilmesi enfeksiyon kapmasına ve tedavinin boşa çıkmasına sebep olacaktır. Nihat Baymış’ın acilen tahliye edilip tedavisine ailesinin yanında devam edilmelidir” aktarımlarında bulundu.

Grup daha sonra sloganlar eşliğinde dağıldı.

EN SON EKLENENLER