Oyuncu Üzümcü: Dünyanın hiçbir yerinde bu zulüm yapılmaz

Gülmen ve Özakça’nın grevine destek veren tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü, ihraç edilen akademisyenlerin durumuna dikkat çekerek, “Dünyanın hiçbir yerinde barış isteyen insanlara bu yapılmaz. Barışı onurlarıyla imzalamış insanlara bu tarz zulümler yapılmaz” dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve işlerine geri dönmek talebiyle 168 gündür direnen Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’ya destek açıklaması yapıldı. Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen çok sayıda kişi “Yaşasın grevi direnişimiz”, “Emekçiyiz, haklıyız, kazanacağız” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları attı. Açıklamaya, Oyuncular Sendikası üyeleri ile Ankara Bağımsız Milletvekilli Nazlı Aylinaka da katıldı.

Gülmen ve Özakça’nın alana gelmesi ile başlayan destek açıklamasında, ilk olarak yine KHK ile ihraç edilen sosyolog Veli Saçılık konuştu. Saçılık, son günlerde ana akım medyada açlık grevlerine ilişkin yer alan “Müdahale edilsin” haberlerini hatırlatarak, “Ben 2000 ölüm orucunda bunun tanığıyım onlarca yüzlerce insanı sakat bıraktınız. Onlarca arkadaşımızın ölümüne sebep oldunuz. Bugün böyle bir şeye kalkıştığınızda direnişi daha da büyüterek cevap vereceğiz. Burada sözümüz hava da kalmaz kararlılığımızdır. Onlar kime terörist demediler ki.13 yaşındaki Uğur Kaymaz’a mı terörist demediler? Onlar için bir terörist kriteri var onlara boyun eğmeyen onlardan olmayan herkes terörist.”

‘DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE BU ZULÜM YAPILMAZ’

Daha sonra oyuncu ve tiyatrocu Levent Üzümcü konuştu. Gülmen ve Özakça’yı selamlayarak konuşmasına başlayan Üzümcü, “Dünyanın hiç bir devleti kendi ülkesinde barış isteyen insanların ekmeğiyle oynamaz. Barış isteğini kendi imzasıyla belirtmiş olan insanların ekmeğiyle oynamaz. Bugün 40 bine yakın insan çeşitli nedenlerle işlerine son verilmiş bir şekilde sonraki günün aşını düşünerek yaşamakta. Kimi garsonluk yapmakta, kimi limon satmakta ve bu insanlar bu ülkenin yetiştirdiği nadide beyinlerdir. İstedikleri şeyleri çok yalın bir şekilde dile getirmişlerdir. Silahların değil, barışın peşine düşmüşlerdi. Bu insanları ödüllendirmek gerekirken, arkadaşlarımız bugün 68’nci gününü doldurmuş bir açlık grevindeler. İşleriyle, aşlarıyla sınanmaktadırlar. Dünyanın hiç bir yerinde barış isteyen insanlara bu yapılmaz. Barışı onurlarıyla imzalamış insanlara bu tarz zulümler yapılmaz. İki tane arkadaşımın önlerinde saygıyla eğiliyorum ve yollarında yalnız olmadıklarını bu ülkede hala vicdanlı insanlar olduklarını belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

‘İŞLERİNİ ALABİLİRSİNİZ, ONURLARINI ALAMAZSINIZ’

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ise, Gülmen ve Özakça’nın sesine ses katmak için alana geldiğini ifade ederek, şunları aktardı: “Bir insanın hayatta başına gelebilecek en kötü şey vicdan çürümesidir. Onun için acınması gereken birileri varsa haksızlığa uğrayanlar değil o haksızlığı yapanlardır. Ve biz onlardan sonuna kadar hesap soracağız. Böyle bir haksızlığa hepimiz duyarlılığımızı göstereceğiz Nuriye ve Semih’in yanında olacağız. Dünyada tarihi değiştirenler boyun eğenler değil; hayır deme cesaretini gösterenlerdir. Siz insanların elinden işini alabilirsiniz, ama asla onların yüreklerini ve onurlarını alamazsınız. Nuriye ve Semih burada sadece işlerini değil, onurlarını korumak istiyor. Ve sadece kendileri için değil, işlerine gelmeyenleri ‘terörist torbasına’ attıkları herkes için.”

EN SON EKLENENLER