DTK heyeti, DİSK ve TMMOB’yi ziyaret etti

 Sivil toplum örgütlerine ziyaretlerini sürdüren DTK heyeti, DİSK, TMMOB temsilcileri ve işçilerle bir araya geldi.

Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) Diyarbakır’daki sivil toplum örgütlerine yaptığı ziyaretler sürüyor. Ziyaretler kapsamında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) ziyaret edildi. DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve DTK başkanlık divan üyelerinden oluşan heyet, ilk önce TMMOB Diyarbakır Elektrik Mühendisleri Odası’nı ziyaret etti.

DTK heyetini, TMMOB Diyarbakır Elektrik Mühendisleri Odası Sekreteri Mehmet Orak ile oda üyeleri karşıladı. Ziyaretin amacını anlatan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, bölgede ve dünyada yaşanan sorunları dile getirerek, amacın birlikte hareket edip dayanışmayı büyütmek olduğunu ve sorunlara ortak çözüm bulmak istediklerini söyledi.

Ziyareti anlamlı bulduklarını kaydeden TMMOB Diyarbakır Elektrik Mühendisleri Odası Sekreteri Mehmet Orak da, yaşananlardan kendilerinin de etkilendiğini söyledi. Orak, sorunun çözümü için ellerinden gelen imkanı sunacaklarını ifade ederek, dayanışmayı büyüteceklerini aktardı.

TMMOB’NİN ARDINDAN DİSK ZİYARET EDİLDİ

DTK heyeti ardından DİSK Genel İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Zeynep Demir ve işçilerle temaslarını sürdürdü. Emekçilere yönelik saldırılara dikkat çeken Güven, ihraç ve işten atılmalara karşı işçilerin tutumunu tebrik etti.

İşçiler adına konuşan Zeynep Demir ise, ziyaret için teşekkür ederek, var olan sisteme karşı itaat etmeyeceklerini dayanışma ve mücadeleyi yükselteceklerini vurguladı.

EN SON EKLENENLER