Giritli Parkı referandumunu halk kazandı: Otopark yapılmayacak

Muratpaşa’da bulunan otoparka çevrilmek istenen Giritli Parkı için yapılacak referandumu Antalya Büyükşehir Belediye’nin usulsüzlükleri ile başlamasına rağmen % 88 oyla halk kazandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Üçgen Mahallesi’nde bulunan Giritli Parkı’nı yıkarak, yerine yedi katlı otopark yapacağını duyurması üzerine mahallede yaşayan yurttaşlar tepki göstermiş ve belediye de geri adım atmıştı. Belediye otopark için referandum kararı aldığını duyurmuştu. Referandum kararının ardından sabah saatlerinde kurulan sandıklarda oy kullanılmaya başlandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi seçime usulsüzlüklerle başladı. Seçimin yapıldığı alanda Giritli Parkı yıkımının da yer aldığı Şarampol Projesi tasarımlı Menderes Türel amblemli kupa bardaklar dağıtması dikkat çekti. Kupa dağıtımına karşı çıkan bir yurttaş, yetkililere “Bu rüşvettir” diyerek tepki gösterdi.

Belediye tarafından daha önce sadece Şarampol esnafı oy kullanacak açıklaması yapılmasına rağmen, Cumhuriyet ve Üçgen mahallelerindeki bütün esnafa oy kullandırılıyor. Bundan haberi olmayan esnaf oy kullanamazken AKP yöneticileri, tanıdıkları esnafı tek tek arayarak sandığa getirmelerini istedi.

Sona eren oylama ardından halk ile birlikte oylar sayıldı. Sandık sonuçlarına göre Cumhuriyet Mahallesi’nden bin 10 ‘Hayır’ 221 ‘Evet’, Üçgen Mahallesi’nden ise bin 851 ‘Hayır’ 139 ‘Evet’ oyu çıktı.

Bu sonuca göre Giritli Parkı referandumunu %88 ‘Hayır’ oyu ile halk kazandı.

EN SON EKLENENLER