3 koldan işgal harekatı!

TSK ve ona bağlı ÖSO gruplarının Efrîn’e yönelik işgal politikaları kapsamında dün gece bazı köylerine top atışları yapıldı

TSK ve ‘Fırat Kalkanı’ grupları olarak bilinen ÖSO’nun Efrîn’e dönük işgal saldırı ve işgal politikaları kapsamında Rojava’nın Efrîn Kantonu’nun kuzeydoğusuna düşen Şeraa ilçesine bağlı Eyn Deqnê, Qestel Cindo, Merenet ve Veleh Qadî köylerine obüs topları ve havanlarla saldırı düzenledi. YPG’nin anında karşılık verdiği saldırılarda Kilis’ten TSK’ye bağlı birlikler tarafından köyler top atışına tutuldu. Yapılan top atışları sonucu sivillerin yaralandığı saldırıda köylerde maddi hasarlar oluştu. Saldırılar devam ederken YPG daha önce yaptığı açıklamada, hiçbir saldırıya sesiz kalmayacaklarını, geçmiş dönemin bittiğini ve her türlü saldırıyı boşa çıkaracak güçte olduklarını açıklamıştı.

TSK’nin ÖSO gruplarının önüne 3 koldan saldırı planı haritası koyduğu ve bu konuda askeri hazırlıkların sürdüğü belirtildi. Haritaya göre birinci kolun Kilis’in hemen dibindeki Ezaz’dan, ikinci kol Şehba bölgesindeki Mare kasabasından, üçüncü kol ise İdlib’in kuzeyinden harekete geçeceği belirtildi. Diğer yandan Efrîn’in kuzeyinde askeri üssü olan Rusya’nın ise, dün geceki saldırılarda üs bölgelerine çekildiği ve şu ana kadar hiçbir açıklama yapmaması dikkat çekici.

EFRÎN / dihaber

EN SON EKLENENLER