Topu için Adalet Yürüyüşü’nde

Arkadaşlarıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde top oynamak istedikleri için korumalar tarafından darp edilen Gökçe Ekin Baran, topunu geri alma mücadelesini şimdi de Adalet Yürüyüşü’nde yürütüyor.

Ankara’dan İstanbul’a adalet talebiyle başlatılan yürüyüşe çok farklı kesimlerden katılımlar devam ediyor. On binler arasında dikkat çeken isimlerden biri de Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde piknik yapmak ve top oynamak istedikleri için Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından darp edilen Gökçe Ekin Baran. Baran, esprilerle dolu yaşam hikayesiyle yürüyüşe ilk gün katılmak istedi, ancak işyerinden izin alamadığından dolayı ancak 6’ncı gün dahil oldu.

‘OBEZİTEYE KARŞI YÜRÜYORUM’

İstanbul’a doğru yol alan Baran, “Obeziteye karşı” yürüdüğünü belirterek, “Biz Sağlık Bakanlığı’nın en büyük obezite karşıtı yürüyüşçüleriyiz. Biz bunu insanlara göstermeye çalışıyoruz. Çünkü Sağlık Bakanlığı bizim kadar mücadele etmedi” diyerek, yürüyüşe katılma nedenlerinden birini anlattı. Yürüyüşte aşırı sıcaklardan yakınan Baran, “Malum biraz kilo var pantolonla yürüyordum, sürekli pişik oluyordum. Ama şortla yürümem gerektiğini anladım ve öylece rahatladım” dedi.

TOPUNU GERİ ALMAK İÇİN HUKUK MÜCADELESİ VERİYOR

Cumhurbaşkanlığı Sarayı korumaları tarafından topu alıkonulan Baran, mahkeme sürecinin sürdüğünü aktararak, “Öğrendiğim kadarıyla şimdilik bir soruşturma izni istiyormuşuz. Soruşturma iznimiz de şimdi Anayasa Mahkemesi’nde, ondan da sekerse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğiz. İnsanların topları çalınmasın diye, iki yıldır bu ülkede adalet arıyoruz. Ben 70 milyonun önünde topumu çaldırdığım için çok üzgünüm. Ama devam edeceğiz, ne de olsa adalet arıyoruz. Bulana kadar da devam edeceğiz” diye konuştu.

‘ADALET DİYORUZ, O RABİA YAPIYOR’

Yürüyüş kortejinde sürekli karşılaştıkları provokasyonlara dikkat çeken Baran, “Biz adalet diyoruz, o Rabia işareti yapıyor. Biz insanlar hukuk önünde eşit olsun diye uğraşıyoruz. Bir gün herkes anlayacak” dedi.

EN SON EKLENENLER