Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Kimsenin burnu kanamasın

Adalet Yürüyüşü’nün 22’nci gününe yaptığı açıklama ile başlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin en barışçıl eylemini gerçekleştirdiklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yürüyüşe izin verdik” sözlerine, “Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine, lütfüne bağlandı. Kimsenin burnu kanamadan hep birlikte Maltepe’de olacağız” dedi.

Adalet Yürüyüşü 22’nci gününde yoğun katılımlar ile devam ediyor. Yürüyüş CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yahya Kaptan’ın Tavşancıl köyünde bulunan anıt mezarını ziyareti ile başladı. Farklı kitle örgütleri ve kesimlerin yer aldığı yürüyüşe, referandum seçimleri öncesi “Hayır” diyeceğini açıklayan ve daha sonra işten çıkarılan Kanal D spikeri İrfan Değirmenci ile DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikası kortejde yerini aldı.

POLİS ÇEMBERİNE ALINDI

DAİŞ üyelerinin Adalet Yürüyüşü’ne “saldıracağı” yönündeki iddialar üzerine güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Özel Harekat Polisleri’nin ağır silahlar ve zırhlı araçlar ile yürüyüşü çembere alırken, TEM polisleri yanı sıra yürüyüşün ilk gününden beri güvenlik önlemlerini sağlayan Çevik Kuvvet Polisleri’nde sayısı çoğaltıldı. TOMA ve birçok zırhlı araçta yürüyüşün güvenliğini sağlamak amacıyla bölgeye getirildi. Yürüyüş güzergahı boyunca çift taraflı polis duvarı oluşturulurken, üst geçitlere de Özel Harekat Polisleri yerleştirildi. Ayrıca güzergaha bağlanan ve ayrılan bütün yollar hafriyat kamyonları ile kapatıldı.

Yahya Kaptan’ın mezar ziyaretinde konuşan Kılıçdaroğlu, “Yahya Kaptan, Atatürk’ün nutkunda uzun uzun söz ettiği milli kahramanızdır. Ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden herkese şükran borçluyuz. Onları anmak temel görevimizdir” dedi.

DAİŞ’in Telafer’e yönelik saldırısında 200 Türkmen’in yaşamını yitirmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, “200 kişi hapisteydi. Yaşlı kadın demeden katletme bizleri üzüyor” diye konuştu.

CHP Gençlik Kolları’nın Telafer’de bulunan Türkmenlere yardım TIR’ları götürdüğü bilgisini veren Kılıçdaroğlu, “Adalet Yürüyüşü’nde Türkmenlere yardım etmeyi sürdürüyoruz” diye belirtti.

‘KİMSENİN BURNU KANAMADAN YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ’

Türkiye’nin en barışçıl eylemini gerçekleştirdiklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, “450 kilometreyi kimsenin burnu kanamadan, kimseye kötü söz söylemeden, herkesi kucaklayarak, bizim için gibi düşünmeyen insanları alkışlayarak yolumuza devam ediyoruz. Provokasyonlar yapılmak isteniyor, alkışlıyoruz. En barışçıl eylemimiz bazı çevrelerde ciddi kaygı ve endişeler yaratıyor. Biz bu yürüyüşü adalet adı altında yapıyoruz. Toplumun 80 milyonu için yürüyoruz, adalet hepimizin ortak ihtiyacıdır. İnsanlığın ortak değeridir” diye konuştu.

‘ADALET İSTEMEK NE ZAMANDAN BERİ İZNİNE BAĞLI OLDU’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin dün akşam katıldığı televizyon programında yaptığı “İzin veriyoruz” sözlerine atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, “Ne demek izin veriyoruz, bu bizim anayasal hakkımız, insan olarak hakkımız. Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine, lütfüne bağlı oldu. Anlamakta zorluk çekiyorum. Pazar gününe yaklaşıyoruz. Kimsenin burnu kanamadan hep birlikte Maltepe’de olacağız. Türkiye ve dünyaya sesleneceğiz. Bu yürüyüşü niçin, hangi gerekçeler ile yaptık, ne istiyoruz, bunları anlatacağız” diye karşılık verdi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması ardından on binlerce kişi bir kez daha oluşturduğu kilometrelerce uzunluktaki yürüyüş korteji ile İstanbul’a doğru yola koyuldu. Adalet Yürüyüşü’nün 22’nci gününde 13 buçuk kilometre yol kat edilmesi planlanıyor.

EN SON EKLENENLER