Aliağa T Tipi’nde uyarı amaçlı açlık grevi

 İzmir Aliağa T Tipi Cezaevi’nde tutulan 10 siyasi tutukludan 3’ü, yaşanan hak ihlallerine karşı uyarı amaçlı açlık grevine girdi.

İzmir Aliağa 1 Nolu T Tipi Cezaevi’nden tutulan siyasi tutuklu Sedat Karadağ, cezaevinde bulunan 10 siyasi tutuklu adına mektup gönderdi. Mektupta, cezaevinde yaşanan hak ihlalleri şu şekilde sıralandı:

* Haftalık en az on saatlik hakkımız olan kültürel eğitsel ve sportif etkinliklere çıkmamız engellenmektedir.

* Üst aramaları güvenlik amacını aşarak taciz etme noktasına varmıştır. Aramalarda özel bölgelerimize dahi el uzatılmaktadır.

* Ceza ve güvenlik tedbirinin infazı hakkındaki kanunun 62. Maddesi gereği “süreli ve süresiz yayınlardan yararlanma” hakkımız engellenmektedir.

* Cezaevinde bulunan revirden yararlanma hakkımız sık sık engellenmektedir.

* Hastane sevklerimiz yapılmamakta ağır hasta olan arkadaşlarım da dahil olmak üzere hastane sevklerimiz engellenmektedir.

* Cezaevi iç tüzük ve genelgesinde “Masa, sandalye vb. koğuşlara demirbaş olarak verilir” şeklinde ifadeler yer almasına rağmen bu hakkımızdan yararlanamamaktayız.

* F Tipi sistemi olarak inşa edilen 3 kişilik bir odada 10 kişi kalmaktayız.

* Ailelerimizin Kürt illerinde ikamet ettiklerini idare bilmesine rağmen açık ve kapalı görüşmelerimiz sabah 08.30’da yapılmaktadır. Yaşanılan küçük bir gecikme durumunda görüş yaptırılmamaktadır.

Mektupta, yaşadıkları hak ihlallerin hukuksal ve diyalog yoluyla defalarca çözmeye çalıştıkları belirtildi. Tüm çabalarına rağmen karşılarında sorunu çözecek bir muhatap bulamadıkları belirtilen mektupta, yaşanan hak ihlallerinden dolayı uyarı ve bilgilendirme amaçlı Sedat Karadağ, Vedat Çelik ve Agit Güneş adlı tutukluların açlık grevine girdiği duyuruldu.

EN SON EKLENENLER