Antalya’daki gözaltı operasyonuna tepki

HDP, Antalya’da eşbaşkanlarının da aralarında olduğu 37 partilinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya İl Örgütü, partililerine yönelik operasyonu kınadı. Parti binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan HDP PM üyesi Nigar Duru, dünkü operasyonda aralarında HDP Antalya il eşbaşkanları İhsan Nergis ve Songül Şarklı ile 2 avukatın da bulunduğu 37 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Operasyonda il ve ilçe binalarında asılan bulunan HDP eş genel başkanlarının posterlerine el konulduğunu belirten Duru, “baskıların faşizmin kurumsallaşmasına karşı ortak yürütülen mücadeleyi engellemek” olduğuna dikkat çekti.

Gözaltıların HDP’yi sindirmeye yönelik olduğunu ifade eden Duru, “Hukuku, yargıyı ve tüm kurumları kendi politikalarına alet etmekte sakınca görmeyen AKP hükümetine bir kez daha buradan hatırlatıyoruz; vicdan ve adalet nöbetimizi hedef alan, toplumsal adalet için sürdürdüğümüz mücadele ve direnişi engellemeye yönelik bu operasyonun bizleri durduramayacağı açıktır. Tüm demokratik güçleri ve vicdan sahibi tüm yurttaşları, faşizmin kurumsallaşmasını durdurmak için ortak mücadelede yer almaya çağırıyoruz” dedi.

EN SON EKLENENLER