Bahçeli: Referandum savaş sebebi sayılsın

Uzun bir süreden sonra kameralar karşısına çıkan MHP Başkanı Devlet Bahçeli, Federe Kürdistan Bölgesi’nin referandum kararı için, “Bu referandum Türkiye için gerekirse savaş sebebi sayılmalıdır” dedi.

MHP Genel Bakanı Devlet Bahçeli, uzun bir süreden sonra kameraların karşısına çıktı. Bölünme, istifa çalkantıların yankılandığı MHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Bahçeli, Kürtlerin bağımsızlık ve kazanımlarına ilişkin konuştu. Kuzey Suriye’de Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) kazanımları ve Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki referandum kararını ele alan Bahçeli, Kürtlerin kazanımlarını savaş nedeni sayılmasını istedi.

Bahçeli, “Türkiye’nin toprak bütünlüğünü tehdit eden bir terör örgütü kurmak, Akdeniz’e ulaştırmak için koridor kurmak gibi ince hesaplar yapılıyor. ABD yüzlerce TIR dolusu silahı gizli müttefiki YPG’ye noel hediyesi verir gibi veriyor” diye konuştu. Bahçeli, Türkiye ve İran arasında Kandil’e yönelik ortak operasyon açıklamaları için de “Bize göre olumlu. İran’ın tutumu müspettir. Barzani’nin korsan referandumuna dair tutumu bizim için önemlidir” dedi.

‘SAVAŞ SEBEBİ SAYILMALI’

Federe Kürdistan Bölgesi’nde yapılacak olan referanduma dair ateş püsküren Bahçeli, “Barzani’nin Türkmen kentlerini kapsamına alan referanduma karşı koyulmalıdır. Bu, gerekirse savaş sebebi sayılmalıdır. Türkiye’nin bölünme dinamiklerini aklından geçiren kim varsa kafasını koparmalıdır. Barzani referandum ertelenmeyecek diyor, çok dinli bir devlet kuracaklarını ileri sürüyor. Milli gücümüzü göstermeli, yurdumuzu dağıtmaya kalkışanları fırlatıp asmalıyız. Bu referandum, miladı dolmuş Barzani’nin hayrına olmayacaktır. Artık başka yol kalmamıştır. Ateşe göğüs germeliyiz. Eğer ki milli bekamıza yönelmiş tehditler, odağında yok edilmezse son yurdumuzu savunma güçlükleri peyder peye karşımıza çıkacaktır. Ankara güvende olacaksa Diyarbakır huzurlu kalacaksa, Kerkük’ün birlik içinde olması tarihin bize öğüdüdür” ifadelerini kullandı.

‘NİCE 15 TEMMUZ’LAR MUKADDERDİR’

Bahçeli, Gülen cemaatine yönelik operasyonlara dair de, şunları söyledi: “FETÖ 15 Temmuz’da Türkiye’nin işgali, hemen ardından bölünmesi için silah ve bombaya sarılmış emperyalizmin yeni nesil cinayet projesidir. Barbar bir projedir. Başındaki hoca kılıklı hain, vaaz verirken sinir krizi geçirmektedir. Ederi 1 dolar olan FETÖ, insanlığın utanç vesikasıdır. FETÖ’cü canilerin son ferdine kadar emdikleri süt burunlarından getirilmelidir. FETÖ ile adalet ölçülerinde hesaplanmadığı müddetçe, suçlu ve suçsuz ayrımı gözetilmediği müddetçe nice 15 Temmuz’lar mukadderdir.”

Gülen cemaati üyelerinin Almanya’da bulunduğu iddialarına da değinen Bahçeli, şöyle dedi: “Almanya yeri gelince demokrat, yeri gelince gelişmiş ülke tavırlarıyla bu konuda suçüstü yakalanmaktadır. Adil Öksüz’ün Türkiye’den nasıl çıkarıldığı muammadır. Almanya bu şerefsizin ülkelerinde bulunduğunu ne doğrulamakta, ne yalanlamaktadır. Adana İncirlik Üssü’nün bu işte bir payı var mıdır? Almanya FETÖ’nün firarileriyle yanak yanağadır. Bu ne ahlaksızlıktır, bu ne kendini bilmezliktir. Almanya firari sanıkların ülkemize iadesini sağlamalıdır.”

AKŞENER’İN PARTİSİ

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, “Akşener ve ekibi bir kongre düzenlemişti ve burada sahte delege kaydının yapıldığını biz Akit Medya Grubu olarak ortaya koymuştur. Mesajınız nedir” sorusuna “Bu grubun bizimle ilgisi yoktur ki mesajım olsun” cevabını verdi. Bahçeli, MHP’li Koray Aydın’ın partiden istifa etmesi ve “başka istifalar bekliyor musunuz?” sorusunu da “Gelirken kapıyı gördünüz. Gelen gelir, giden gider” diye yanıtladı.

EN SON EKLENENLER