‘Nuriye, Semih ve Sûr’a ses olmalıyız’

Açlık grevleri 181’inci güne giren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın direnişi sürüyor. Yüksel’de devam eden direniş ise, 301’inci güne girdi. Eyleme her geçen gün katılım ise, artıyor. İşine geri dönmek için aylardır eylem yapanlardan biri de, 6 Ocak’ta ihraç edilen mimar Alev Şahin. 6 yıl boyunca Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde çalıştığını belirten Şahin, ihraç edildikten sonra Düzce’de oturma eylemi başlattığını ve eyleminin 150’inci gününde olduğunu aktardı. Haftanın 4 günü Düzce’de oturma eylemi yapan Şahin, diğer 3 günde de Yüksel Caddesi’ndeki eyleme katılıyor.

‘Direnmeyi düşündüm’

Yüksel direnişine katılmasını anlatan Şahin, “Kendime sıra geldiği zamanda direnmekten başka bir şey düşünmedim. Bu mesele bizler açısından ‘bana dokunana kadar bin yıl yaşasın’ diyebileceğimiz bir perspektife sahip değiliz” dedi. OHAL ile birlikte hak ihlallerinin arttığını ve buna karşı mücadele edilmesi gerektiğini belirten Şahin, “Bugün Nuriye ve Semih’e, Sur halkına ses olmak zorundayız. Bu tarihi sorumluluğu herkes üstlenmeli” diye konuştu.

Biz 6 onlar 300 kişi

“İşimizi geri istiyoruz” eyleminin bir başka eylemcisi olan İlker Işık da, 300 gün boyunca Yüksel Caddesi’nde polisin şiddetine maruz kaldıklarını belirtti. Yüksel’e her gün 300 tane polisin geldiğini söyleyen Işık, “Onlar 300 kişi biz 6 kişi oluyoruz. Bazen bizi gözaltına aldıklarında bizimle anlaşmaya çalışıyorlar ve diyorlar ki “Kimliklerinizi verin araçlardan bırakalım sizi, devlet fazla masrafa girmesin. Biz de hayır diyoruz sonuçta bize gözaltı yapıyorsunuz ve bunu işkence ederek yapıyorsunuz. Böyle bir ikiyüzlülük söz konusu, onlar bıktı yoruldu ama biz yorulmadık. Nuriye ve Semih’in talepleri kabul edilene kadar devam edeceğiz” dedi.

4 gözaltı

Öte yandan direnişin dün öğlen ve akşam açıklamasına da yine polis saldırarak, pankartı yırttı. Direnişçiler polis saldırısı sırasında kol kola girdi. Akşam açıklaması sırasında müdahale eden polis Mehmet Dersulu, Aleyna Sert, Sultan Aydoğdu ve Seyr-i Sokak’tan video-aktivist Oktay İnce’yi gözaltına aldı.

ANKARA

EN SON EKLENENLER