Rohingyalıların göçü durmuyor

Myanmar ordusunun Rohingyalılara yönelik başlattığı saldırılar nedeniyle 430 bini aşkın Arakanlı Müslüman Bangladeş’e geçti. Basına yansıyan haberlere göre, ağustosun son haftasından beri en az 3 bin kişi katledildi

Avrupa Rohingya Konseyi (ERC) Sözcüsü Dr. Anita Schug da, 28 Ağustos’ta, “Arakan’da son 3 günde ordu mensuplarının yaptığı saldırılarda 2 ila 3 bin Müslüman katledildi” ifadesini kullandı.
Arakan’da 25 Ağustos’ta Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu (ARSA) Müslüman nüfusun yoğunlukla olduğu Maungdaw kentinde polis ve sınır karakollarına eş zamanlı saldırılar düzenledi. Ordu ve hükümet, terörist dedi ve saldırıları bahane ederek, katliam ve tehcire başladı. Arakan, AKP iktidarının da ikiyüzlü politikalarını net olarak gösterdi. Müslümanları, ırkçı ve dinci kesimleri, AKP-MHP blokunda kenetlemek isteyen Tayyip Erdoğan-Binali Yıldırım hükümeti, Müslümanlara sahip çıktığı görüntüsü vermeye çalıştı. AKP ve TSK, Arakanlılara yapılanın benzerini Kürtlere yaptığını ise, gizlemeye çalıştı.

EN SON EKLENENLER