Fastfoodlara karşı Sevgi Saadet Mutfağı

Sevgi Yılmaz ve Saadet Kaya adlı iki kadın, “kadın yapamaz” algısını yıkmak için açtıkları “Sevgi-Saadet Mutfağı”nda yemeğe verdikleri lezzetle kentte fastfoodlara rakip olacaklarını belirtiyor.

Sevgi Yılmaz ve Saadet Kaya, yıllardır düşledikleri lokantayı güçlerini birleştirerek Antep’in Şahinbey ilçesi Güneykent mahallesinde bulunan Doğal Köy Pazarı’nda açtı. Hem arkadaş hem de akraba olan Yılmaz ve Kaya lokantayı toplumdaki “kadın yapamaz” algısını yıkabilmek için açtıklarını belirtti. Çevresindeki insanlar tarafından el lezzetinden ötürü sürekli lokanta açma tavsiyesi aldığını aktaran Yılmaz, “Erkekler yapabiliyorsa biz kadınlar olarak daha iyisini yaparız diye düşündük” dedi.

‘KADIN YAPAMAZ ALGISINI YIKACAĞIZ’

Yılmaz, 44 yaşında ve 3 çocuk annesi. Her zaman bir lokanta açma hayali olduğunu ve yemek yapmaktan büyük zevk aldığını söyleyen Yılmaz, el lezzetine güvendiğini, Antep’te nam yapmış büyük ustalardan biri olmak istediğini söyledi. Yılmaz, “Antep’te belli başlı isim yapmış yerler var. Dediler ki, sen de bunlardan biri olabilirsin. Senin onlardan eksiğin yok, fazlan var. Ben de gelen istek üzerine, neden olmasın dedim. Hem de toplumda hep bir ‘kadın yapamaz algısı’ var. Onu yıkabilmek için de böyle bir şeye giriştik. Hem komşum hem arkadaşım hem de akrabam olan ortağımdan güç alarak sevgi saadet mutfağını kurduk” diye konuştu.

SEVGİ SAADET MUTFAĞI

Lokantayı açalı 3 hafta olduğunu, müşterilerin hijyenik hizmetlerden ve yemeklerin lezzetinden çok memnun kaldıklarını anlatan Yılmaz, çok kar odaklı açmadıklarını, yemek fiyatlarının uygun olmasının müşterilerin hoşuna gittiğini söyledi. Gençleri yaptıkları yöresel lezzetler ile fastfooddan vazgeçirmekte kararlı olduklarını belirten Yılmaz, “Sevgi Saadet Mutfağına gelsinler. Annesinden uzakta olanların annelerinin yemeklerine olan özlemlerini burada giderelim. Benim ismim Sevgi ortağımın ismi de Saadet olduğu için dedik ki ‘Sevgi Saadet Mutfağı’ olsun. Hem dikkat çekici de bir isim oldu. Günlük 7 çeşit sabit yemeğimiz var. Onun yanında her gün farklı farklı sulu yemek de yapıyoruz” dedi.

‘KADINLAR İSTERSE BAŞARABİLİR’

Lokanta açmak gibi bir niyeti olduğunu söyleyen Saadet Kaya ise, “Sevgi’nin varmış; ama ben bilmiyordum. Yıllardır düşlediğim bir hayalimdi bu. Tesadüfen bir gün sohbet esnasında ‘ben de lokanta açmayı düşünüyorum’ deyince bir kereden giriştik, açtık işyerimizi. Şimdi çok mutluyuz. Kadınlar isterse her şeyi başarabilir” diye konuştu.

MA

EN SON EKLENENLER