Şimdi de DİKEN: Savaş medyası diliyle HDP’li vekili hedef gösterdi

 

‘Şimdi de Batman: HDP’li vekil Başaran PKK’lı cenazesinde’ başlığıyla cenazeye katılmak gibi sıradan bir insani görevi kriminalize ederek HDP’li vekil Ayşe Acar Başaran’ı hedef gösteren DİKEN’in savaş medyası dilini kullananlar kervanına katılması dikkat çekti. Bugün de savcılık Başaran hakkında soruşturma başlattı

Başaran’ın cenazeye katılmasını hedef gösteren bir başlıkla veren DİKEN, haberin devamında şunları kaydetti: “Operasyonda öldürülen bir PKK’lı için düzenlenen cenaze törenine HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran da katıldı. AA’nın haberine göre, Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki Dibek köyü kırsalındaki operasyonda Metin Kaplan isimli bir PKK’lı öldürülmüştü. Kaplan’ın cenazesi, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki otopsinin ardından ailesine teslim edildi. PKK militanı, Batman’ın İkiztepe köyü mezarlığında gömüldü. Cenazeye HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın yanı sıra HDP ve DBP yöneticilerinin de katıldığı bildirildi. Geçen günlerde de HDP’li altı vekil hakkında, bir PKK yöneticisinin cenazesiyle taziyesine katıldıkları gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.”

Haberlerin ardından soruşturma açıldı

DİKEN gibi savaş medyası dili kullananların hedef gösterdiği Ayşe Acar Başaran hakkında bugün de ajanslara “Ankara Başsavcılığı tarafından cenazeye katılığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı” haberleri düştü.

EN SON EKLENENLER