De Mistura’dan herkes ‘çözüm’ sözü duymak istiyor; O ise ‘umut etmek’ istiyor!

Cenevre’de yapılan Suriye Barış Görüşmeleri üçüncü gününü geride bıraktı. Şuana kadar sorunun politik çözümü için bazı konularda tarafların prensipte hem fikir olduğunu söyleyen BM Suriye Özel Temsilcisi De Mistura, ‘Olumlu gelişmelerin olacağını umut ediyorum.’ demekle yetindi

Cenevre’de başlayan Suriye Barış Görüşmeleri’nin üçüncü gününde Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Steffan De Mistura basın toplantısı düzenledi. De Mistura, bugün hem muhalefet hem de Suriye Hükümet heyetiyle bir dizi görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

De Mistura bekliyor…

Konuşmasına şu ana kadar yapılan görüşmeler ve BM Güvenlik Konseyi kararlarını hatırlatarak başlayan De Mistura, bugün yapılan görüşmelerde belli noktalarda ilerleme sağlandığını ve her iki tarafın da sorunun politik yöntemlerle çözülmesi noktasında prensipte hem fikir olduklarını belirtti. Tam olarak hangi noktalarda tarafların hem fikir olduklarını belirtmeyen De Mistura, her iki tarafın da bu hafta sonu kendi içinde görüşeceğini ve hemfikir olunan konuları değerlendireceğini söyledi.

5 metrelik mesafede mekik…

De Mistura, görüşmelerin haftaya da süreceğini ve olumlu gelişmelerin yaşanmasını umduklarını söyledi. “Şuana kadar iki taraf karşılıklı olarak görüştü mü?”  sorusuna De Mistura, “Biliyorsunuz ki bu tür durumlarda heyetlerin ille de karşılıklı görüşmeleri gerekmiyor. Birbirinden 5 metre uzaklıkta iki ayrı oda arasında mekik dokuyoruz ama heyetin karşılıklı oturduğu anlar oldu ve buna siz de tanıklık ettiniz” şeklinde cevap verdi.

EN SON EKLENENLER