Yazar El Durzi: Jeffrey Türkiye’yi aklamak istiyor

Yazar Ehmed El Durzi, ABD Suriye eski Temsilcisi James Jeffrey’in Kuzey ve Doğu Suriye’de işlenen suçlar nedeniyle ABD ve Türkiye’yi beraat ettirmek istediğini söyledi.

Türkiye ve bağlı gruplar, Kuzey ve Doğu Suriye’de ağır hak ihlalleriyle gündeme gelirken, ABD Suriye eski Temsilcisi James Jeffrey, geçtiğimiz günlerde Serêkaniyê saldırısı sırasında suç işleyen grupların yargılandığını ileri sürdü. James Jeffrey’in açıklamalarını ANHA’ya değerlendiren  Yazar Ehmed El Durzi, açıklamanın, Türkiye’nin aklanmasına ve işgal projesinin sürdürülmesine işaret ettiğini söyledi.
Jeffrey’in Türkiye’ye yakın durduğunu ve Suriye muhalefetinin kalelerinden biri olarak nitelendirdiği İdlib’in ve Türk işgali altında olan diğer bölgelerin yıkılmasına izin vermediğini kaydeden El Durzi, “James Jeffrey, Türkiye’nin desteklediği örgütlerin katliamları ve suçlarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, ABD ve Türkiye’yi bu suçlardan beraat ettirmek istiyor. Önümüzdeki aşamada kontrol edilemedikleri için bu grupları suçlayacak. Bu açıklama, ABD’nin Suriye muhalefeti adına kuzey Suriye’nin tamamını, Türk işgali altında tutma projesine işaret ediyor” dedi.
 ABD’NİN SESSİZLİĞİ
Türk istihbaratı ve ordusu tarafından kontrol edilen grupların, Türkiye’nin emri olmadan hareket edemeyeceğini kaydadan El Durzi, “Türkiye de ABD’nin sessizliği olmadan kuzey bölgelerinde siyaset yürütemiyor. Efrîn işgal edildiğinde ABD yönetimi sesini çıkarmadı. Efrîn Rus-Amerikan işbirliğiyle işgal edildi” diye konuştu.
‘KENDİMİZE GÜVENMEMİZ GEREKİYOR’
İşlenen suçlara dair Birleşmiş Milletler’in rolünü hatırlanan El Durzi, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Filistin’de uygulanmayan ve işgal eden 242 sayılı kararı 1967’de kabul etti. Bu, işgalci Türkiye tarafından Kıbrıs’ın bölünme durumu için de geçerlidir. Güvenlik Konseyi’nde, ülkelerin çıkarları halkların çıkarlarından daha yüksek olduğu için uygulanmayan onlarca yasa var. Dolayısıyla Suriyeliler olarak, işgalci Türkiye’den hesap sormak için yalnızca kendimize güvenmemiz gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

EN SON EKLENENLER