‘2911 sayılı kanunun yerini 2935 sayılı kanun aldı’

KESK Adana Şubeler Platformu, ihraç edilen ve hakkında dava açılan akademisyen Günal Kurşun’a destek açıklamasında bulunan 8 üyelerine soruşturma açılmasına tepki göstererek, “2911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun yerini şimdi 2935 sayılı OHAL Kanununa Muhalefet almış durumda” dedi.

Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesince “Örgüt üyesi olma” iddiasıyla hakkında dava açılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ihraç edilen Yrd. Doç. Dr. Günal Kurşun’a destek açıklamasında bulunan 8 kişi soruşturma açıldı. KESK Adana Şubeler Platformu, konuya ilişkin Eğitim Sen Adana Şube binasında toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Platform Sözcüsü ve Tüm Bel-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik, Kurşun hakkında açılan davanın duruşma öncesi adliye önünde yapılan açıklamaya katılan herkes hakkında soruşturma açıldığını belirterek, “2911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun yerini şimdi 2935 sayılı OHAL Kanununa Muhalefet almış durumda” dedi.

‘TAM BİR KOMEDİ’

Açıklamanın suç ile ilişkilendirilmesini “Komedi” olarak nitelendiren Çelik,
şöyle dedi: “Yüz binin üzerinde kamu çalışanının bir gecede sokağa atıldığı, açlığa mahkum edildiği ve bunun karşılığında tüm adalet sisteminin işlevsiz kaldığı bir süreçte hangi hukuk ile bizi yargılıyorsunuz. Bugünlerdeki OHAL koşulları ile üzerimizde her türlü baskıyı reva görenlerde tarihin çöp sepetinde yerlerini alacaklardır. Ama mücadele edenler, direnenler, hak verilmez alınır diyenler onurlu tarihlerini gelecek kuşaklara da taşıyacaklardır.”

Öte yandan soruşturma kapsamında Adana Emniyet Müdürlüğü’ne giden Eğitim Sen MYK üyesi Ahmet Karagöz, Eğitim Sen Adana Şubesi Hukuk Sekreteri Cemil Özen, Eğitim Sen üyeleri Mehmet Akarsubaşı, Ülkü Gülşen ve Münir Korkmaz, Tüm Bel Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik, Tüm Bel Sen üyesi Güven Boğa ve BTS Şube Başkanı Tonguç Özkan’ın ifadelerinin alındığı öğrenildi.

8 kişi hakkında “2935 Sayılı OHAL Kanununa Muhalefet Etmek” suçlamasıyla işlem yapıldı.

EN SON EKLENENLER