Aladağ davası başladı: Umarız hukuk cinayeti yaşanmaz

Aladağ yurt yangını faciası davası başladı. Aileler duruşma öncesi hesap sorulmasını istedi. Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, “Umarız mahkemede de bir hukuk cinayeti yaşanmaz” dedi.

Adana’nın Aladağ ilçesinde Süleymancılara ait kız öğrenci yurdunda 11’i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği ve 24 çocuğun yaralandığı yangın faciasıyla ilgili açılan davanın ilk duruşması, Kozan Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.
Duruşma öncesi aileler, adliye önünde açıklama gerçekleştirdi. Adliye bahçesinde yapılan yürüyüşün ardından aileler ve avukatlar açıklamada bulundu. Açıklamada, davayı takip eden Sosyal Haklar Derneği de bulundu.

Aileler adına konuşan Teslime Aydoğdu, adalet istediklerini belirterek “Bizim canımız yandı. Gözünüzden sakındığımız yavrularımızı göz göze göre yaktılar. Hesabı sorulsun” dedi. Sosyal Haklar Derneği avukatlarından Avukat Can Atalay da, çocukların Milli Eğitim İlçe Müdürü tarafından yurda yerleştirildiğini ifade ederek, adalet talebini yineledi.

‘UMARIZ MAHKEMEDE BİR HUKUK CİNAYETİ YAŞANMAZ’

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz ise, köyde okul olsaydı bu cinayetin yaşanmayacağını dile getirerek, “Umarız mahkemede de bir hukuk cinayeti yaşanmaz” dedi.

Açıklamanın ardından aileler ve avukatlar, duruşmanın görüleceği Kozan Ağır Ceza Mahkemesi’ne geçti. Aladağ ilçesine en yakın Ağır Ceza Mahkemesi’nin bulunduğu Kozan Adliyesi’nde bugün görülmeye başlayan davaya, çocuklarını kaybeden 10 aile müşteki sıfatıyla katıldı. Duruşma başladığında mahkeme başkanı aileler ve diğer katılanların salona sığmayacağının anlaşıldığını, bu nedenle Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’na geçileceğini duyurarak, bu binaya geçildi. Tutuklu sanıklar da geniş güvenlik önlemi altında tutuldukları cezaevinden duruşma salonuna getirildi.

Duruşmada, tutuklu sanıklar yurt müdürü Cumali Genç, yurt çalışanı Mahmut Deniz, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur ile dernek yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş ve Mahir Kılınç hazır bulundu. Duruşmaya, ailelerin yanı sıra Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük ile 13 baro başkanı, SHD avukatları, CHP milletvekilleri İbrahim Özdiş, Elif Türkmen Doğan, Mustafa Baybay ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Yapılan kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmadan sanık yakınlarını çıkaran mahkeme heyeti, salonda yer olmadığı gerekçesiyle sanık ve mağdur yakınlarından birer kişinin duruşmaya katılmasına karar verdi.

Öte yandan duruşmaya katılan sanıkların tümünün sakal tıraşı olması dikkat çekti. Duruşma kimlik tespiti ile devam ediyor. Haklarında “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istenen sanıkların, kimlik tespitinin ardından savunmalarına geçilecek.

EN SON EKLENENLER