Kadın kitaplarına yoğun ilgi

Kadın mücadelesini anlatan kitaplar, okuyucu tarafından yoğun ilgi ile karşılanıyor. Sakine Cansız’ın ‘Hep Kavgaydı Yaşamım’ isimli kitabı, yasaklı olmasına rağmen en çok satanlar arasında

Kadın mücadelesini anlatan kitaplar, yasaklama ve engellemelere rağmen okuyuculardan yoğun ilgi görüyor. 2017 yılının başından itibaren en çok satan kitaplar arasında ‘Compeneras: Zapatista Kadınlarının Hikayesi’, ‘Jineolojiye Giriş’, ‘Komünal Ekonomi’, ‘Hep Kavgaydı Yaşamım’ ve ‘Emma Goldman: Hala Tehlikeli’ kitapları yer alıyor. En çok satan kitaplar arasında Kültür Bakanlığı tarafından yasaklanan kitaplar da bulunuyor.

Hep Kavgaydı Yaşamım

Aram Yayınları tarafından basılan, Paris’te iki arkadaşıyla birlikte katledilen Kürt siyasetçi Sakine Cansız’ın otobiyografisini kaleme aldığı “Hep Kavgaydı Yaşamım” okuyucuyla buluşmaya devam ediyor. Kitapta, Cansız’ın yaşamı, tanıklıkları, öfkesi, sevinci, kavgası ve her bireyde iz bırakan duruşuna yer veriliyor. PKK’nin kuruluş kongresine katılan iki kadından biri olması nedeniyle döneme dair tanıklıklarına da yer verilen kitap, yasaklanmasına rağmen en çok satan kitaplar arasında yer alıyor.

Zapatista Kadınlarının Hikayesi

Zapatista kadınlarının Meksika ordusuna, eşlerine ve topluluklarına karşı isyanını ve özgürlük mücadelesini anlatan “Compeneras: Zapatista Kadınlarının Hikayesi” adlı kitap da yoğun ilgi ile karşılandı. Dünya genelinde birçok muhalif hareketi etkileyen Zapatista Ulusal Kurtuluş Ordusu’nun (EZLN) içinde yer alan Zapatista kadınlarının Meksika ordusuna, eşlerine ve topluluklarına karşı isyanını ve özgürlük mücadelesini anlatan kitap da en çok satan kitaplar arasında yerini aldı.

Jineolojiye Giriş

Raflardaki bir diğer kitap “Jineolojiye Giriş” ise; kadın kimliklerini, kadının varlığını ve yaşam mücadelesini inceliyor. Kitapta, cinsiyetçi ideolojiye karşı çıkış olarak jineoloji tartışmaları yer alırken, kadın eksenli toplumsallığın gücü ortaya konuluyor.
Jineolojiye Giriş kitabı kadınlar tarafından yılın ilk ayından bu yana en çok alınan ve okunan kitapları arasında yer almaya devam ediyor.

Emma Goldman: Hala tehlikeli

Amerika’nın “en tehlikeli kadın” diye ilan ettiği, işçi sınıfı direnişi ve kadın devriminin sembolü Emma Goldman’ın biyografisi “Emma Goldman: Hala Tehlikeli” kitabı da çok satanlar arasında yer alıyor. C. Bríd Nicholson’ın kaleme aldığı, Burcu Taşçı’nın Türkçe’ye çevirdiği kitap, Emma’nın otobiyografisi olan ‘Hayatımı Yaşarken’ kitabından referanslar içeriyor.

Komünal Ekonomi

Aram Yayınları tarafından çıkarılan “Komünal Ekonomi” kitabı da “Gasp Düzeni Olarak: Devletçi Uygarlık”, “Endüstriyalizm ve Eko Endüstri”, “Kadın Nasıl Ekonomiden Dışlandı” ve “Nasıl Tekrar Ekonomiyle Buluşacak?” başlıkları ile okuyucuyla buluşan kitap da yoğun ilgi gören kitaplar arasında yer alıyor.

EN SON EKLENENLER