109 yaşındaki Çam: Partimi ağacından tanıyorum, mührünüzü ağaca vurun

109 yaşındaki seçmen Zeynep Çam ‘Partimi tanıyorum, ağacın altına mührümü vuracağım. Mührünüzü ağaca vurun, meyvesini yiyelim’ diye seslendi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Xerpêt’te seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Xerpêt merkeze bağlı Yedi Göze köyünde yaşanan Yeşil Sol Parti seçmeni 109 yaşındaki Zeynep Çam partisini tanıdığını ifade ederken yurttaşlara oy çağrısında bulundu.

Resmi kayıtlara 1924 doğumlu olan Çam’ın, 1914 yılında doğduğu kimliği 10 yaşında çıkartıldı.

Torunlarım için oy vereceğim

MA’dan Şirvan Çil’e konuşan Çam, “Annem ve babam Kürt olduğu için, ben Kürt olduğum için oyum Yeşil Sol Parti’ye. Kürtler nereye, ben oraya” dedi. Çam, çocukluğundan bu yana yaşamının mücadele ve emekle geçtiğini ifade ederek, “Koçerdik biz, çiftçilik yaptım, hayvan sağdım, peynir, çökelek yaptım, hayvanlara baktım. Hep çalışarak geçti hayatım” diye belirtti. Baskılar nedeniyle yurtdışına çıkmak zorunda kalan torunlarının özlemiyle yaşayan Çam, torunları için de sandığa gideceğini belirterek, “Göremediğim torunlarım için de oyum Yeşil Sol Parti’ye ve Kürtlere” şeklinde konuştu.

Heyecan artıyor

Seçimler yaklaştıkça heyecanlandığını ifade eden Çam, “Kürtlüğüm, imanım, şerefim için her seçimde partimi bayraklarıyla karşıladım. Eskiden beri Kürtler için önemli günlerde alanlarda oldum. Keyif ve coşkuyla Newroz’a giderdim. Seçimlerde de partimiz geldi mi, bayraklarımızı alıp gelenleri karşılamaya giderdim. Bu yaşlı halimle Newroz’a gidecektim. Orada biri bana ‘teyze düşeceksin’ dedi. Onlara, ‘Kürtler düşmez’ dedim. Newroz alanına girdim, halay çektim” ifadelerini kullandı.

Partimi ağcından tanıyorum

“Yeşil Sol Parti’nin amblemini tanıyor musun?” sorusuna Çam, “Ağaç olmazsa bilmem ama partimi ağacıyla tanıyorum” diye belirtti. Çam, şöyle devam etti: “Seçim günü gidip kağıtta (pusulada) ağacın altına ‘evet’ mührünü vurup, zarfı sandığa atıp, geleceğim. Tabi ki Kürtlerin partisine oy vereceğim. Önceki seçimde oy kullanmaktan dönerken, yolda biri bana ‘ne yaptın?’ diye sormuştu. Ben de gidip ağacın altına mührümü vurdum, meyvemi yiyip geldim dedim, yine aynısını yapacağım. Ağaca mührümü vurup, meyvesini yiyeceğiz. Mührünüzü ağaca vurun, meyvesini yiyelim” diye seslendi.

XERPÊT

 

#yaşındaki #Çam #Partimi #ağacından #tanıyorum #mührünüzü #ağaca #vurun

EN SON EKLENENLER