’14 Mayıs’ta kaybettirdik, 28 Mayıs’ta kazanacağız’

Wan ve Mersin’de Yeşil Sol Parti yaptığı açıklama ile halkı sandığa oy vermeye çağırdı; 14 Mayıs’ta kaybettirdik, 28 Mayıs’ta kazanacağız

Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Wan ve Mersin’de 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim çalışmalarının startını verdiklerini basın toplantısı ile açıkladı. Yapılan toplantılarda Kürtlerin Erdoğan’a kazandırmadığını ve ikinci turda kaybettireceği vurgulandı.

Wan

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Wan il binasında yapılan açıklamada, “14 Mayıs’ta kaybettirdik, 28 Mayıs’ta kazanacağız” pankartı asıldı. Açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. Açıklamada, Yeşil Sol Parti Wan Eşsözcüsü Gönül Uzunay, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Harun Okay ve milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit konuştu.

Tek adam rejimi sandığa gömülecek

Yeşil Sol Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit,  iktidarı hem Wan’da hem genelde gerilettiklerini vurguladı. Kaçmaz, “Nihai hedefe ulaşmak ancak ikinci turda anti demokratik, hukuk dışı, kayyumperver olan bu tek adam rejimini sandığa gömmekle olacaktır. Wan halkının 14 Mayıs’ta bu yönde gösterdiği iradeyi daha güçlü bir şekilde sandığa yansıtacağına inanıyor bu minvalde çalışmalara devam edeceğimizi ifade ediyoruz. En büyük özeleştiri başlığımız bu onurlu halkımızın hakkettiği temsil düzeyine erişememiş olmamızdır. Wan’da bir temsil arttırdık ancak halkımızın önümüze koyduğu hedefin daha büyük olduğunu biliyorduk” şeklinde konuştu.

Mersin

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin il örgütleri, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimine ilişkin HDP binasında açıklama yaptı. Açıklamaya Yeşil Sol Parti Mersin milletvekilleri Perihan Koca ve Ali Bozan ile çok sayıda partili katıldı. Açıklama yapan Yeşil Sol Parti Mersin İl Eşsözcüsü Zeliha Burcu Acar, kentte seçilen 2 milletvekilinin Mersin’in sorunlarını çözmek için var gücüyle çalışacağını söyledi.

İktidarı göndereceğiz

Acar, “Milyonların sözü ve Meclis’in 3‘üncü büyük partisi olarak 28 Mayıs seçimlerinde; siyasi tutsaklarımızın özgürlüğü için, kayyım zihniyetini sonlandırmak için, İstanbul Sözleşmesi’nin tekrardan yürürlüğe girmesi için ve 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’u yok sayma tehdidine karşı, halkların alım gücünü neredeyse sıfıra indiren enflasyon zulmüne karşı, emeğin hak ettiği değeri bulması için, hak için, hukuk için, ötekileştirilerek nefret politikasına maruz bırakılmış kimlikler için, çocuklarımızın geleceği için, AKP-MHP iktidarını gönderme kararlılığımızı sürdüreceğiz” mesajını verdi.

HABER MERKEZİ

#Mayısta #kaybettirdik #Mayısta #kazanacağız

EN SON EKLENENLER