21 Mart’ta ‘Çökertme Planı’ çökmüştür

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, partisinin MYK toplantısının ardından toplantı gündemi ve gündemdeki gelişmelere ilişkin basın toplantısı düzenledi. HDP Genel Merkezi’nde konuşan Baydemir, “Hayır iradesinin ortaya çıktığı bir Newroz olmuştur” dedi. Türkiye’de ilan edilen bir yıllık OHAL rejimi ile beraber gelişen baskılara rağmen Newroz alanlarını dolduran yurttaşlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Baydemir, Newroz günü polislerce vurularak öldürülen Kemal Kurkut’a ilişkin de konuştu. Baydemir, “Newroz’da Diyarbakır’da işlenen cinayeti MYK’mız bir kez daha kınamaktadır. Maalesef olay ilk gerçekleştiği andan itibaren, olduğundan farklı gösterildi” diye konuştu.

“Bir gazetecinin çekmiş olduğu fotoğraflar ile, bunun güvenlikle ilgili olmadığı, Newroz’u sabote etme niyeti olduğu bir kez daha açığa çıktı” diyerek sözlerine devam eden Baydemir, “Bir kez daha özgür basın geleneği hakikatin karartılmasının önüne geçmiş oldu. Kemal Kurkut’un faillerinin cezalandırılması ve arkasındaki tüm saikin açığa çıkarılması için HDP olarak çabalarımızı sürdüreceğiz. Aileye sunduğumuz hukuki destek de devam edecek” dedi.

Newroz ruhuna sahip çıkıldı

Newroz alanında buluşan milyonların aynı zamanda 16 Nisan’a dair güçlü duruşu ortaya koyduğuna dikkat çeken Baydemir, “Hayır iradesinin ortaya çıktığı bir Newroz olmuştur. 2017 Newrozu hayırlı bir Newroz olarak kaydedilecektir. 2017 Newrozu 2013 Newrozu’nun ruhuna sahip çıkan bir Newroz olmuştur. 2017 Newrozu yakın gelecekte Türkiye siyasal yaşamında büyük değişimlere tanıklık edeceğimizin işaretlerini içermektedir. 2 yıldır dayatılan ‘Çökertme Planı’nın 2017’nin 21 Mart’ında çöktüğünün göstergesidir” diye belirtti.

Start Edirne’den

HDP’nin “Hayır” kampanyasının planlamasına ilişkin de bilgi veren Baydemir, “Bildiğiniz gibi kampanyamızın ana hatlarını 3 ilde eş zamanlı paylaştık. Önümüzdeki süreçte toplam 15 miting düzenleyeceğiz. Final mitingimiz de Diyarbakır’da olacak. Kampanyamızın startını 29 Mart’ta Edirne ve Kandıra cezaevi önünde vereceğiz. Eş Genel Başkanlarımızın rehin alındıkları cezaevleri önünde başlayacak” dedi.

ANKARA

EN SON EKLENENLER