7 Haziran ruhuyla alanlara

Başkanlık yasasına karşı Kürdistan ve Türkiye kentlerinde ‘hayır’ çalışmaları büyüyerek devam ediyor. İstanbul, İzmir ve Amed’de eş zamanlı olarak ‘hayır’ çalışmalarının startını vereceklerini söyleyen HDP Amed İl Eşbaşkanı Gülşen Özer, ‘7 Haziran ruhuyla alanlarda olacağız’ dedi

“Tek adam” yasasına karşı halk buluşmaları yapan HDP, DBP, HDK ve TJA üyeleri çalışmalarına devam ediyor. Kürdistan ve Türkiye’nin birçok kentinde ev ziyaretleri ve sokak çalışmalarıyla yurttaşlarla bir araya gelen siyasetçiler, “neden hayır” denilmesi gerektiğini anlatıyor. Devam eden çalışmalar kapsamında HDP ve bileşenleri, İzmir, İstanbul ve Amed’de yarın ez zamanlı olarak “hayır” startını verecek.

20 bin bildiri dağıtıldı

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, yerine kayyum atanan Mêrdîn (Mardin) Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ve HDP’li milletvekillerinin katılacağı halk buluşmasına, Kürdistan kentlerinde bulunan kanaat önderleri, Kürt partiler ile sivil toplum kuruluşları da davet edildi. Yapılacak buluşma için Amed ve ilçelerinde şu ana kadar 20 bin bildiri dağıtıldı.

Program açıklanacak

Amed’de gerçekleştirilecek olan halk buluşmasına ilişkin konuşan HDP Amed İl Eşbaşkanı Gülşen Özer, AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 7 Haziran ve 1 Kasım seçim sonuçlarını kabul etmediğini, HDP’nin eşbaşkanları ile milletvekillerinin tutuklanması ile halkın iradesine saldırı gerçekleştiğini söyledi. Amed’de gerçekleştirilecek olan halk buluşması ile referandum tanıtım programını açıklayacaklarını aktaran Özer, “Halkımızla birlikte çok güçlü bir şekilde ‘hayır’ı ortaya koyacağız. Çalışmalarımızı Newroz ve 8 Mart ruhuyla başlatacağız, 7 Haziran ruhuyla alanlarda olacağız. 2 Mart’ta halk buluşması ile alanlara çıkacağız” dedi.

‘Neden hayır’ anlatılacak

DBP Amed İl Eşbaşkanı Zeki Baran ise, Bölgede “hayır”diyen bütün kesimlerle bir araya geleceklerini belirterek, “Amed’de yapılacak buluşmasıyla birlikte tüm bölgede seçim çalışmalarını yürüteceğiz. Halkımız neden ‘hayır’ diyecek, neden sandığa gidecek ve ne yapacağımıza karar vereceğiz. 2 Mart’tan sonra güçlü bir şekilde ‘hayır’ çalışmasını yürüteceğiz” dedi.

Halk buluşmasına çağrı

Özer ve Baran, Amed’de Kaplan City Düğün ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek halk buluşmasına katılım çağrısında bulundu.

AMED

EN SON EKLENENLER