80’e yakın ülkeden dünyaya İran çağrısı

Aralarında bazı ülkelerin cumhurbaşkanları ve başbakanlarının da olduğu 80’e yakın ülkenin önde gelen isimleri tüm dünya ülkelerini İran’daki özgürlük hareketiyle dayanışmaya çağırdı

İran’da Jîna Emînî’nin katledilmesi ardından başlayan eylemler sürerken, aralarında bazı ülkelerin cumhurbaşkanları ve başbakanları ile Nobel Ödülü alanlar, uluslararası kuruluşlar ve 80’e yakın ülkenin aktivist ve üst düzey yetkililerinin de bulunduğu yüzlerce kişi, tüm dünya ülkelerini İran’daki özgürlük hareketiyle dayanışmaya çağırdı.

Açıklama metninde, “Genç kadınların önderliğindeki İran halkı, rejim tarafından binlerce insanı öldürmeye, infaz etmeye, işkence etmeye, tecavüz etmeye, kör etmeye, dövmeye ve tutuklamaya rağmen nefes kesici bir şekilde sokaklarda ayaklandı” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Dünya milletvekilleri, tutukluları ve özellikle İran’da infaz riskiyle karşı karşıya olan protestocuları kefaletle serbest bırakmalı ve içinde bulundukları zor durum hakkında onları bilgilendirmelidir. Ali Hamaney’den yerel Besiç komutanlarına kadar İranlı protestocuların bastırılmasında yer alan tüm yetkililere yaptırım uygulanmalı ve Devrim Muhafızları terör örgütleri listesine dahil edilmelidir. İran halkının özgürlük hareketini elimizden gelen her şeyle destekleyeceğiz ve dünyadaki tüm hayırseverleri bize katılmaya davet ediyoruz.”

DIŞ HABERLER 

#80e #yakın #ülkeden #dünyaya #İran #çağrısı

EN SON EKLENENLER