Adana’da coşkulu gençlik şölenine polis saldırısı

Adana’da Yeşil Sol Parti’nin kadın seçim bürosu açılışında gençlerin coşkulu şöleninde polis havaya ateş açarken, kitleye gaz sıkıldı, parti bayrakları söküldü

Adana’da gençler, merkez Seyhan ilçesine bağlı Ova Mahallesi’nde bulunan Yeşil Sol Parti kadın seçim bürosu önünde dün akşam şölen düzenledi. Şölene Yeşil Sol Parti Adana milletvekili adayları Tülay Hatimoğulları, Rojbin Çelik, Ferhat Kabaiş ve Şükran Efetürk ile yüzlerce genç katıldı. Şölende yerel sanatçıların seslendirdiği ezgiler eşliğinde kitle halaya durup, sık sık “Biji Serok Apo”, “Be serok jiyan nabe” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları attı. Gençler yaktıkları meşaleler ve konfetiler ile atılan havai fişeklerle geceyi aydınlattı.

Şölen kısa bir konuşma yapan Yeşil Sol Parti Adana milletvekili adayı Tülay Hatimoğulları, gençlerin bu toplumun dinamiği olduğunu ifade ederek, sorunlarını çözeceklerini kaydetti. Hatimoğulları, “Sizler özgürlüğün sesi, isyanın, çığlığısınız” diye konuştu. YÖK’ün gençler üzerindeki etkisine değinen Hatimoğulları, “YÖK gibi kurumları yerle bir edeceğiz, yıkacağız” dedi.  Yeşil Sol Parti Adana milletvekili adayı Rojbin Çelik de gençlerin önemine değinerek, sorunları birlikte çözeceklerini sözlerine ekledi.

Zırlı araçla provakasyon girişimi

Konuşmalar ardından adaylar, gençlerle halaya durdu. Bu esnada zırhlı araçlarla şölen alanına gelen polis, kalabalığın arasına dalarak, provokasyon girişiminde bulundu, havaya ateş açtı. Gençlerin direnişi karşısında alandan geri çekilmek zorunda kalan zırhlı araçlar, bir süre sonra tekrar geri gelerek gaz bombalarıyla kitleye saldırdı.  Gençler saldırı karşısında polise taşlarla karşılık verdi.

Yaşananların ardından şenlik sonlandırılırken, polis, seçim bürosunun önündeki parti bayraklarını zabıtalarca söktürdü.

ADANA

#Adanada #coşkulu #gençlik #şölenine #polis #saldırısı

EN SON EKLENENLER