Ağırdır: İlk turda Kılıçdaroğlu’nun kazanabilir

Bekir Ağırdır, Muharrem İnce ve Sinan Oğan’ın oylarının gerilemesini beklediğini söyleyerek ‘Bu gerçekleşirse ilk turda Kılıçdaroğlu’nun kazanabilir’ dedi

Türkiye tarihini en önemli seçimine gidiyor. Anket firmaları da son verilerini kamuoyu ile paylaşmaya başladı.

“Anketlerde Muharrem İnce’nin oylarının 3-4’lere Sinan Bey’in de 1-2’lere inmesini bekliyorum” diyen KONDA araştırma kurucularından Bekir Ağırdır, bu gerilemenin gerçekleşmesi durumunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun birinci turda kazanma oranının Recep Tayyip Erdoğan’a göre daha yüksek olduğunu söyledi.

Medyascope’tan Ruşen Çakır’a konuşan Ağırdır, Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda kazanabilme ihtimalinin ise çok düşük olduğunu söyledi.

Çakır’ın “İktidarın hiçbir şey kaybetmediği zaman zaman kamuoyunda da çok konuşuluyor, iktidarın oyu hiç mi gerilemiyor?” sorusunu yanıtlayan Ağırdır şunları kaydetti: “Gerilemez olur mu? 2015’den bu yana her seçimde 3-5 puan azalarak geliyor. Hele AK Parti-MHP toplamından bakarsak bugün de görünen şey, işte maksimum ulaşabilecekleri potansiyelin şimdilik yüzde 45’ler mertebesinde olduğunu söylemek mümkün” ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce’nin aldığı oylar muhalif seçmenden olduğunu kaydeden Ağırdır,  “Muharrem İnce’ye oy veren 10 kişiden beşi ilk kez oy kullanacak genç seçmen. Ancak bu genç seçmen İnce’nin iddialarını ya da Memleket Partisi’nin programını bilerek oy veriyor değiller” dedi.

HABER MERKEZİ

#Ağırdır #İlk #turda #Kılıçdaroğlunun #kazanabilir

EN SON EKLENENLER