AGİT: Seçimde şartlar eşit değildi

Seçimleri izleyen AGİT Parlamenter Asamblesi’nin Heyet Başkanı Farah Karimi, seçimlerin eşit şartlarda gerçekleşmediğini ifade etti

 Seçimleri izleyen AGİT Parlamenter Asamblesi’nin Heyet Başkanı Farah Karimi, seçimlerin ikinci turunda da şartların eşit sağlanmadığı ve kampanyanın adil olmadığı yönündeki endişelerin sürdüğünü belirtti. Erdoğan’ın hala görevde olmanın getirdiği haksız bir avantajdan yararlandığını da belirten Karimi, medyanın taraflı yayınları ve eşit şartlar sağlanmamış olması, iktidar partisine haksız bir avantaj sağlandığını söyledi. Seçim idaresi teknik olarak seçimi etkin bir şekilde yönettiğini belirten Karimi, şeffaflık ve iletişim konusundaki eksiklikler büyük ölçüde devam ettiğini söyledi.

Hem özel hem de kamu medyası, kampanyaya ilişkin yayınlarında editoryal bağımsızlık ve tarafsızlığı sağlayamadığını ifade eden Karimi, “Bu da seçmenlerin bilinçli bir seçim yapma kabiliyetini azaltmıştır. Seçim günü genel olarak sakin geçmiştir. Ancak, özellikle oy sayımı sırasında bazı prosedürlerin eksik uygulandığı durumlar kaydedilmiştir” dedi.

KAYNAK/ANF

#AGİT #Seçimde #şartlar #eşit #değildi

EN SON EKLENENLER