Ahmet Türk halka seslendi: Yeşil Sol Parti’nin amblemini ev ev dağıtın

Mersin Akdeniz’de binlerce kişinin katıldığı büro açılışında konuşan Kürt siyasetçi Ahmet Türk, yurttaşlara seçimlerde görev alma çağrısı yaptı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin’in Akdeniz ilçesinde miting havasında seçim irtibat bürosu açtı.

Şevket Sümet Mahallesi’nde  binlerce yurttaşın katılımıyla gerçekleştirilen açılışa Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ) il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Tecrit protesto edildi

Havanın kararmasıyla beraber yaktıkları meşaleler ve konfetiler geceyi aydınlatan gençler, hemen ardından bir binanın en üst katından PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride vurgu yapan “Sayın Abdullah Öcalan’dan 26 aydır haber alınamıyor” pankartı açtı. Ardından alandaki binler hep bir ağızdan “Biji Serok Apo”, “Be serok jiiyan nabe”, “Selam, selam, İmralı’ya bin selam”, “Biji berxwedana zindanan ile “Jin, jiyan, azadi sloganları attı.

Ahmet Türk’e yoğun ilgi

Ahmet Türk’ün konuşma yapmak üzere sahneye gelmesiyle beraber alandaki on binlerce yurttaş, Türk’ü alkış ve havai fişeklerle karşıladı. Yurttaşları selamlayarak konuşmasına başlayan Türk, kendisine gösterilen yoğun ilgi karşısında memnuniyetini dile getirdi.

Halka çağrıda bulundu

Konuşmasının devamında 14 Mayıs seçimlerine değinen Türk, seçimlerin tarihi bir önem arz ettiğine dikkat çekerek, bu süreçte tüm Kürt halkının gönüllü olarak sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Türk şöyle devam etti: “Sizden ricam bu süreçte Yeşil Sol Parti’nin amblemini ev ev dağıtın. Eğer yanlışlıklar yaparsak, oyumuzu yanlış kullanırsak her yerde bir ilde bir milletvekilinin kaybına neden olabiliriz. Bu nedenle bu bizim için çok önemlidir. Aksi takdirde bu bizi küçültecek, onurumuzu zedeleyecek bir oy olacak.”

Türk, seçimlerde Yeşil Sol Parti milletvekili adaylarına başarı dileklerinde bulunduktan sonra, halkı selamlayarak konuşmasını sonlandırdı.

MERSİN

 

.

#Ahmet #Türk #halka #seslendi #Yeşil #Sol #Partinin #amblemini #dağıtın

EN SON EKLENENLER