Akın: Amed Erdoğan’ı boşa düşürdü

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair net tutumlarını önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını belirten Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, “Erdoğan, kaybettiğinin farkında. Çözüm arayışları var. Bu hikaye Amed’te boşa çıktı. 15 Mayıs’ta bir baharın olacağını düşünüyoruz” dedi.

MA’dan Azad Altay’a konuşan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, “Bu zor koşullarda, devletin büyük olanaklarına karşı, adaletsiz bir seçimle karşı karşıyayız. Ama tam da bunun karşısında bir inanç ve direniş grubu oluşturduğumuzu söyleyebilirim. Biz Türkiye’nin dört yakasında, batısından doğusuna çok bileşenli olduğumuz için bir iş bölümü yaptık. Sahada hepimiz varız. Her birimiz bir yerde. Tek bir yerde değil, her yerdeyiz. Bu nedenle Yeşil Sol Parti sahada çok güçlü gözüküyor” dedi.

Bu rejim gidecek

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tutumlarını önümüzdeki günlerde net olarak açıklayacaklarını belirten Akın, “Biz, sadece Erdoğan olduğu için tek adam rejimine karşı durmuyoruz. Bir rejim meselesi, anlayış meselesi var. Yerelden bir yönetimi savunuyoruz. Tarihsel bakıyoruz. Halk yönetimde olmadan, onun iradesine rağmen yukarıdan yönetilmesinin uygulanamayacağı gözüktü. Depremde bunu çok net bir şekilde gördük. O yüzden bu kayyım siyasetinin tükendiği düşünüyoruz. Yine Kürt sorununun Meclis’te çözülebileceğini düşünüyoruz. Meclis bu iradeyi gösterebilirse, bu sorun çözülemeyecek bir sorun değil” diye konuştu.

Korkuya teslim olmayalım

“Erdoğan, kaybettiğinin farkında” diyen Akın, şunları ifade etti: “AKP-MHP ilişkisinin yetmediğini bildikleri için yanlarına güç katmaya çalışıyorlar. Kendilerinden daha karanlıklarıyla ve kötüleriyle bir arada olmaya çalışıyorlar. Bu aslında şunu gösteriyor; denize düşen yılana sarılır. Ama Amed’te boşa çıktı bu hikaye. Biz de oradaydık. Toplama bir iş olduğu belli. Erdoğan ve rejiminin tükendiğini gördük.”
Türkiye’nin çoklu bir krizle karşı karşıya olduğunu belirten Akın, “Bu rejim, son finalini görüyor. Halk bir karar verdi. Bu karanlık düzeni, bu kayyım düzenini yıkmak istiyor” derken, “AKP ne yapar eder bu seçimden başarısız çıksa bile iktidarı bırakmaz” şeklinde bir kabul üzerinden konuşuluyor. Biz bunu reddediyoruz. Böylesi bir durum söz konusu değil. Asla yıkılmaz diye bir hikaye yok. Halkımızın bu korku senaryolarına teslim olamamasını istiyoruz” uyarısını yaptı.

AMED

#Akın #Amed #Erdoğanı #boşa #düşürdü

EN SON EKLENENLER