AKP anketlerde geriye düşünce Soylu, seçimleri ‘darbe’ olarak nitelendirdi

İçişleri Bakanı Soylu, Erdoğan’ın anketlerde geride göründüğü 14 Mayıs seçimleri için ‘darbe girişimi’ dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi’ni ‘siyasi darbe girişimi’ olarak nitelendirdi.

Kamuoyu anketlerinde, üçüncü kez aday olan ve adaylığı yasal olarak tartışmalı olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oylarının giderek düşmesi ve derinleşen ekonomik krizle halkın artan tepkisinin gölgesinde, 14 Mayıs seçimlerinin sonucu da giderek merak konusu oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu seçimlerle ilgili, “14 Mayıs 2023, Batı’nın siyasi darbe girişimidir. Türkiye’yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların 14 Mayıs’ta her birini bir araya getirerek oluşturulabilecek darbe girişimidir” dedi. 15 Temmuz darbe girişimi ile 14 Mayıs seçimlerini kıyasladı.

Fatih’te, İstanbul İlim ve Kültür Vakfını ziyaret eden AKP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Soylu, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimini anımsatarak, 14 Mayıs seçimleri için ‘siyasi darbe girişimi’ ifadesini kullandı.

Soylu, “15 Temmuz onların fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs da siyasi darbe girişimleridir. Bu kadar açık ve nettir. 14 Mayıs 2023, Batı’nın siyasi darbe girişimidir. Türkiye’yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların 14 Mayıs’ta her birini bir araya getirerek oluşturulabilecek darbe girişimidir. Bunu ben söylemedim. Bunu bugün Amerika’nın başındaki zat yıllar önce söyledi. Yıllar önce denedikleri bütün yöntemler berhava olunca ancak böyle bir yöntemle Türkiye’yi ele geçirebileceklerini ifade ettiler” dedi.

İSTANBUL

#AKP #anketlerde #geriye #düşünce #Soylu #seçimleri #darbe #olarak #nitelendirdi

EN SON EKLENENLER