AKP kongresinde arbede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden AKP Genel Başkanı olacağı AKP 3. Olağanüstü Büyük Kongresi başladı. Kongre salonunun girişinde arbede yaşandı. Polis bazı partililere biber gazı sıktı, 1 kişi yaralandı.

AKP 3. Olağanüstü Kongresi, Ankara Arena Spor Salonu’nda başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP Genel Başkanı olacağı kongrede, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ve parti tüzüğünün değişmesi bekleniyor. Kongrede bin 470 delege oy kullanacak.

Kongrenin ana sloganı, “Yeni Atılım Dönemi: Demokrasi, Değişim, Reform” diye belirlendi. Kongrenin yapıldığı salona çıkan yollar araç trafiğine kapatılırken, çok sayıda polis görev yapıyor.

81 ilden yüzlerce otobüsle kongreye katılım sağlandı. Kongreyi çok sayıda gazeteci takip ediyor.

BEKLENEN DEĞİŞİKLİKLER

Kongrede, parti tüzüğünün 4. maddesine, 16. fıkra olarak “AKP, temel amaç ve hedefler doğrultusunda, ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ anlayışını sarsılmaz bir ilke olarak kabul eder” ibaresi eklenmesi bekleniyor. Parti tüzüğüne “Genel başkan vekili, MKYK üyeleri arasından genel başkan tarafından belirlenir. Genel başkan vekili, genel başkanın verdiği görevleri ifa eder, yetkileri kullanır. Genel başkanın yokluğunda genel başkan vekili, MKYK ve MYK toplantılarına başkanlık eder” ibaresi de konulacak.

GÜL KATILMIYOR

Erdoğan’ın yeniden genel başkan olacağı dolayısıyla AKP için özel bir anlamı olan kongreye, AKP kurucularından ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katılmayacak. Gül, Başbakan Binali Yıldırım tarafından özel olarak davet edilmişti.

KONGRE GİRİŞİNDE GERGİNLİK

Kongre yapıldığı salona girmek isteyen kişilere polis biber gazı sıktı. İçeri girmek isteyen yurttaşlar polis bariyerlerinin üzerine çıktı ve bu arada arbede yaşandı. Polis ise partililere biber gazı ile müdahale etti. Müdahalede 1 kişi yaralandı.

EN SON EKLENENLER