‘AKP-MHP iktidarını tarihin çöp sepetine alacağız’

Seçim çalışmalarını sürdüren Yeşil Sol Parti, Dîlok ve Mêrdîn’de büro açılışları ve halk buluşmaları gerçekleştirdi. 14 Mayıs’ta AKP-MHP iktidarına son verileceği belirtilerek, A14 Mayıs’ı bir barış halayına çevireceğiz’ mesajı verildi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), seçim çalışmaları kapsamında temaslarını sürdüyor.

Dîlok’’un Şehitkamil ilçesine bağlı Onat Kutlu Mahallesi’nde seçim irtibat büro açılışı gerçekleştirdi. Açılışa Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dîlok İl Eşbaşkanlarının yanı sıra Yeşil Sol Parti milletvekilleri adayları ve Barış Anneleri katıldı. Yüzlerce kişinin de büyük coşkuyla katıldığı açılışta, “HDP halktır, halk burada” sloganları atıldı.

‘AKP-MHP iktidarını tarihin çöp sepetine alacağız’

Açılışta konuşan HDP Dîlok İl Eşbaşkanı Avni Binici, 14 Mayıs’taki seçimlerde AKP-MHP iktidarına son vereceklerini ifade ederek, “Birileri bir hayal kuruyorlardı. Artık bu ülkede hiç bir kimse eşitlikten özgürlükten bahsedilmeyecek diyorlardı. Geldiğimiz noktada seçim sürecinin başlamasıyla tüm halkımızı evet bu hayli kuranlar AKP-MHP iktidarını tarihin çöp sepetine alacağız. Halka acı zindan açlık ve sürgün getirdiler. Bütün bunları dayattılar. Biz umut kaynağı yaratılan zulüm cenderesini yıkan bir halkız. 14 Mayıs’ta bunların esamesi tarihte okunmayacaktır. Hepimizi omuz omuza vereceğiz ve 14 Mayıs’ı bir barış halayına çevireceğiz. Özgürlüklerin barışın ve kirli zihniyetine atılış günü ilan edeceğiz. Başaracağız” dedi.

Binici’nin konuşmasının ardından “AKP halka hesap verecek” ve ”Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

‘Bu bir hesap sorma seçimidir’

Sonrasında söz alan HDP Wan Milletvekili ve Yeşil Sol Parti Dîlok Milletvekili Adayı Murat Sarısaç, açılan seçim bürolarının önemli anlamlara sahip olduğunu belirterek, “Türkiye’de yaşayan tüm halklarımızla beraber Türkiye’nin gelecek yüzyılını kuracak olan mücadele birliğimizi kuracak anlayıştır. Bu bir hesap sorma seçimidir. Geleceğin yüzyılını kurma seçimdir. Çünkü eğer gerçekten bu toplumum içinden çıkmamış kimselerin sizinle ilgili siyaset yapması mümkün değildir. Bir taraftan Selahattin Demirtaş’ı düşünün bir taraftan Devlet Bahçeli’yi düşünün. Bir tarafta Sebahat Tuncel diğer tarafta ismini bile zikretmek istemediğim sadece ırkçılık yaparak siyaset yapmaya çalışan insanları düşünün. Bu insanların sizin için çalışmasının imkanı var mıdır? Yeşil Sol Parti bütün ittifaklarıyla sizin içinizden çıkmış bu ülkenin değerlerini ve inançlarını esas alan bir anlayışla sizin karşısında. Günün geçtikçe daha da büyüyoruz. Türkiye’nin de içinde yaşayan Kürt’ü ile Laz’ı ile Çerkez’iyle insanların kendini ifade edebileceği bir yerdir” diye konuştu.

Seçim sandıklarına sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Sarısaç, “Herkes verdikleri oya sahip çıkmalıdır. Partisinde sandık görevlisi olması için partimize başvurmalıdır. Sizlerin bu onurlu duruşu ile sizlere layık olmak için elimizden gelenin daha fazlası için mücadele edip bu mücadeleyi zafere taşıyacağız. Önümüzdeki yüzyıl birlikte eşit bir yaşamın yüzyılı olacaktı. Bütün Türkiye’nin baharı olacaktır” diye belirtti.

‘Sesimiz bütün sokaklarda yankılanacak’

Yeşil Sol Parti Dîlok Milletvekili Adayı Sevda Karaca ise şu ifadeleri kullandı: “Bugün burada en güzel kıyafetlerini gitmiş olan genç kadınlar var. İşte burada bir arkadaşımız kucağında çocuğumuz otobüste anons yapıyor. 12 saatlik mesaisinden sonra bildiri dağıtan işçi kardeşlerimiz var. Çok çalışacağız az zamanımız var. Alkışlar onlara. Biz ev ev sokak sokak dolaşacak olan halkımıza güveniyoruz. Emeğin ve özgürlüğün ittifakının sesi bütün sokaklarda yankılanacak. Var mısınız?”

Mêrdîn

Yeşiller Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 14 Mayıs seçimleri kapsamında Mêrdîn’in Nisêbîn (Nusaybin), Mîdyad, Kerboran (Dargeçit), Mehsert (Ömerli) ve Şemrex (Mazıdağı) ilçelerinde halkla bir araya gelen milletvekili adayları, esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek, Yeşil Sol Parti broşürleri dağıttı.

Mêrdîn milletvekili adayı ve aynı zamanda DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile Kamuran Tanhan, Nisêbîn ilçesinde çalışmalara katıldı. İlçede geçtiğimiz günlerde sağanak yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketinden dolayı zor günler yaşayan Beyazsu esnafına ziyarette bulunan Aydeniz ve Tanhan, esnaflara “geçmiş olsun” dileğinde bulundu. Heyet ardından Omerîya bölgesindeki köylere ziyaretler gerçekleştirdi. Coşkulu karşılamalara sahne olan ziyaretlerde adaylar yurttaşlarla sohbetler gerçekleştirdi. Heyet ardından Sitilîlê (Akarsu) köyünde seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Burada konuşan milletvekili adayı Kamuran Tanhan, 14 Mayıs seçimlerinin cezaevindeki tutsakların özgürlüğü ve Efrîn’in kurtarılması için önemli olduğuna dikkat çekerek, seçimlere az bir sürenin kaldığını belirtti.

Adaylar; Leyla Kaya Şemrex’te, George Aslan Mehsert’te, Beritan Güneş Mîdyad’ta ve Selahattin Ertaş Kerboran’da halk buluşmalarına katıldı. HDP’li Mêrdîn Milletvekili Pero Dündar da Kerboran’da Ertaş’a eşlik ederken, ilçelerde el broşürleri dağıtılarak, 14 Mayıs seçimlerinde sandık güvenliğine dikkat çekildi.

HABER MERKEZİ

#AKPMHP #iktidarını #tarihin #çöp #sepetine #alacağız

EN SON EKLENENLER