AKP Şirnex’te korucubaşını aday gösterdi

Şirnex’de Yeşil Sol Parti dışında nerdeyse tüm partiler Tatar ailesinin fertlerini vekil adayı olarak gösterdi. AKP’den aday olan Arslan Tatar korucubaşı olarak görev yapıyordu

Siyasi partiler, 14 Mayıs seçimlerinde gösterecekleri adayların listesini 9 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti.

Kentte 4 vekili de çıkarmayı hedefleyen Yeşil Sol Parti, Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Newroz Uysal ile Mehmet Zeki İrmez, Ayşegül Doğan ve Bedirhan Osal’ı aday gösterdi.

Tatar ailesi

Diğer partilerin listeleri ise Tatar ailesinden oluşuyor. Bu durum kamuoyunun gündemeinde yerini koruyor. Buna göre MHP, Halil Tatar’ı 1’inci sırada; Yeniden Refah Partisi, Sabri Tatar’ı; Zafer Partisi Mahmut Tatar’ı aday gösterdi. AKP ise, her dönem iktidarda olan partinin yanında saf tutan korucubaşı Arslan Tatar’ı ilk sırada aday gösterdi.

Babadan oğula vekillik

AKP’nin adayı olan korucubaşı Tatar, 1995 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi’den Şirnex milletvekili seçilen Mehmet Tatar’ın oğlu. Baba Tatar, 1990 ve 2000’li yıllarda faili meçhul cinayetlerle gündeme gelen Tansu Çiller ve Mehmet Ağar gibi isimlerin yönetiminde yer aldığı DYB’nin yanında saf tuttu. Baba Tatar, milletvekilliği yaptığı dönemde özel savaş politikalarının Şirnex’teki yürütücüsü oldu. Baba Tatar, DYP milletvekili iken 27 Ekim 2005’te Meclis’e sunduğu tekliflerle de koruculuğun yaygınlaşmasında rol oynadı.

Tatar’ın ismi hep gündemde

Arslan Tatar da babasının yolunda ilerledi. Bir kolu MHP’de olan Tatar, AKP’nin güçlenmesiyle iktidara daha da yakınlaştı. Arslan Tatar ve bağlı korucuları, Şirnex’te 2015-2016 tarihleri arasında ilan edilen sokağa çıkma yasaklarında aktif yer aldı. Tatar’ın yakını korucular, cenazelere işkenceyle gündeme geldi.

Tatar, Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı görevine gelmesiyle sonrası bölgede daha aktif bir rol aynamaya başladı. Cudi, Gabar ve Besta’da karakol ve kalekol yapımlarına öncülük eden Tatar, yıllardır devam eden orman kıyımına da ortak. Tatar’ın yakınlarının, hem karakol ve kalekol yapımlarından hem de ağaç kıyımında ekonomik gelir de elde ettiği biliniyor.

Efrîn’e yönelik saldırılar

Tatar, Kuzey ve Doğu Suriye’nin Efrîn kentine dönük 20 Ocak 2018’de gerçekleşen Türkiye saldırılarında da aktif rol oynadı. Tatar, o dönem yaptığı açıklamayla, Efrîn’e dönük saldırılara destek verdiğini belirtip, bazı korucuların saldırılarda yer alabileceğini ifade etmişti.

ŞIRNEX

#AKP #Şirnexte #korucubaşını #aday #gösterdi

EN SON EKLENENLER