AKP ve MHP’nin adayı Numan Kurtulmuş

AKP ve MHP, Meclis Başkanlığı’na Numan Kurtulmuş’u aday gösterdi. Kurtulmuş, dilekçe verdikten sonra ‘Meclisi zor gündemler bekliyor’ dedi

Numan Kurtulmuş, Meclis Başkan adaylığı için başvuru dilekçesini verdi. Kurtulmuş, “Bundan sonra söz Meclis’teki 600 milletvekilinindir” dedi.

AKP ve MHP’nin Meclis Başkan adayı olan Numan Kurtulmuş, başvuru dilekçesini verdi.

Başvurunun ardından açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş, “Türkiye Yüzyılı vizyonunun ortaya konması için yasama, yürütme ve yargı arasındaki ayrılık ve amaç birliği ilkelerine de riayet ederek meclisi zor gündemler bekliyor” ifadelerini kullandı.

Siyasi partileri ziyaret edeceğim

Kurtulmuş, Meclis’te bulunan diğer siyasi partilere ziyaretler gerçekleştireceğini ancak bu ziyaretlerin nezaket ziyareti olacağını belirterek, “Biz siyasi partiler olarak çok farklı düşüncelere sahip olabiliriz. Farklı projelerimiz olabilir. Ancak diyalog içerisinde ortak zeminlerde bir araya gelerek bu mücadeleyi devam ettirelim. Bunun başlangıcında bir dostluk elini uzatarak da parti ziyaretleri gerçekleştireceğiz. Bu ziyaretlerin nezaket ziyaretleri olduğunu bir kez daha belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

Başkanlık seçimleri yarın

Meclis Başkanlığı için gösterilecek adaylar, 6 Haziran Salı günü saat 24.00’e kadar Geçici Başkanlık Divanı’na bildirilecek. Genel Kurulda, 7 Haziran Çarşamba günü Meclisin 30. Başkanı için seçim yapılacak. Başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte iki oyu ve üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu (301 oy) aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye Başkan seçilecek

ANKARA

#AKP #MHPnin #adayı #Numan #Kurtulmuş

EN SON EKLENENLER