AKP, Xarpêt’te 13 Mayıs’a kadar tüm meydanlara miting için başvurdu

AKP, Xarpêt’te Yeşil Sol Parti’nin yapmayı planladığı miting gününe ve yerine de başvurmasının yanı sıra 13 Mayıs’a kadar tüm günlere miting için başvurdu

AKP’nin yaptığı mitinglerde muhalefeti hedef göstermesi yer yer muhalefet partilerine yönelik saldırılar gerçekleşirken, bazı kentlerde muhalefetin miting yapacağı günleri seçerek olası gerginliği tırmandırmaya neden oluyor. CHP’nin İstanbul mitingi tarihini belirmesinden sonra AKP, CHP’nin İstanbul’da 7 Mayıs Pazar gününde yapmayı planladığı mitingle aynı gün İstanbul’da miting yapma kararı aldı. CHP, mitingini başka bir tarihe ertelerken, AKP bu sefer Xarpêt’te (Elazığ) Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) yapmayı planladığı mitingle aynı gün için başvuru yaptı.

Yeşil Sol Parti’nin Xarpêt İstasyon Meydanı’nda 10 Mayıs’ta miting yapmak için 25 Nisan’da başvuru yaptı. Ancak AKP de Yeşil Sol Parti’nin başvurusundan 4 gün sonra AKP, 29 Nisan’da aynı alanda aynı günde miting yapmak için başvuru yaptı. AKP bununla yetinmeyerek 4 Mayıs ile 13 Mayıs tarihleri arasında kentteki tüm meydanlarda miting yapmak için başvuru yaptı.

AKP’nin Xarpêt’teki tüm alanlar için 13 Mayıs’a kadar yaptığı miting başvuruları kabul edilirse, muhalefet Xarpêt’te miting yapacak meydan ve gün bulması imkansızlaşacak.

Kaynak: MA

#AKP #Xarpêtte #Mayısa #kadar #tüm #meydanlara #miting #için #başvurdu

EN SON EKLENENLER