AKP’liler yetmedi vali ve askerler AKP’ye oy için sahada

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için AKP’lilerin yanı sıra Botan kentlerinde resmi kurum temsilcileri de sahada. Şırnak Valisi Osman Bilgin ve askeri yetkililer, kaymakamlar gittikleri yerlerde AKP’ye oy isterken, halkı tehdit ediyor

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere bir hafta kalırken, saha çalışmaları da hızlandı. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) en yüksek oy oranına sahip olduğu Botan bölgesi kentlerinde, devlet yetkilileri AKP için seferber oldu.

Bürokratlar da sahaya indi

Yeşil Sol Parti seçimler Botan bölgesi kentlerinden Şirnex’te 4 milletvekilini Meclis’e göndermekte kararlı iken, AKP’de ise 2015 seçimlerinden yenilgiyle çıkan Arslan Tatar, bir kez daha aday oldu. 2015’te olduğu gibi kentte karşılık bulamayan Tatar, devlet yetkililerini harekete geçirdi. Bir yandan Tatar korucularla birlikte seçim çalışması yürütürken, diğer yandan Şırnak Valisi Osman Bilgin ve askeri yetkililer, AKP’nin seçim çalışması için sahaya indi.

Köy köy geziyorlar

Kentin ilçelerinde köy köy korucularla ziyaretler gerçekleştiren Bilgin, son olarak geçtiğimiz günlerde Elkê’nin Batê, Pîrosan ve Aşka köylerine gitti. Korucular eşliğinde gerçekleştirilen ziyarette, İlçe Kaymakamı Kemal Ülkü’nün Batê köyünde asılan Yeşil Sol Parti bayraklarını indirerek yaktığı iddia edildi.

Toplumu korkutmak istiyorlar

Mezopotamya Ajansı’ndan ( MA) Zeynep Durgut’a konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şirnex İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen, kentte devlet yetkililerinin AKP’li yöneticiler gibi çalıştığını belirtti. Önceki seçimlerde de vali ve kaymakamların AKP’li yöneticiler gibi çalışma yürüttüğünü hatırlatan Güngen, “Aslında daha önceki süreçlerde valiler, askerler ve kaymakamlar bu tür çalışmalarını hep yaparlardı ama bunu gizli yaparlardı. Ama şimdi açıkça yapıyorlar ve suç olarak görmüyorlar. Her gün bir köyde, ilçede seçim faaliyetleri yürütüyorlar. Devlet kurumlarında çalışan bir aile varsa, işine son vermekle tehdit ediliyor ya da partimize oy veren korucular, silahlarına el konulmakla tehdit ediliyor. Bu şekilde toplumu korkutmak ve terbiye etmek istiyorlar” dedi.

Halk iradesine sahip çıkacak

Devlet yetkililerinin bu çalışması AKP’nin kentte bittiğinin işareti olduğunu ifade eden Güngen, “Biz halkımızdan umutluyuz ve inanıyoruz. Halkımızın aşıladığı bu inanç bize başarıyı getirecektir. Bu onların son günleridir. 20 yıldır bu toplum üzerinde zulüm ediyorlar. Gideceklerini bildikleri için saldırıların her türlüsünü geliştiriyorlar ve devlet yetkililerini sahaya sürüyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, bu halk geri adım atmaz ve 14 Mayıs’ta iradesine sahip çıkarak, büyük bir farkla 4 adayını da parlamentoya gönderecek” diye belirtti.

Sağduyu çağrısı

Halkın olası provokasyon girişimlerine karşı sağduyulu olması gerektiğini söyleyen Güngen, “Bizler bu seçimi huzurlu bir şekilde geçirelim ve cevabımızı 14 Mayıs’ta sandıkta verelim” diye seslendi.

ŞIRNEX

#AKPliler #yetmedi #vali #askerler #AKPye #için #sahada

EN SON EKLENENLER