AKP’nin Mêrdîn adayı: Cinayetten aranan akrabalarını saklamakla suçlanıyor

Mêrdîn’de AKP tarafından aday gösterilen Faruk Kılıç’ın cinayetten aranan akrabalarını sakladığı iddia ediliyor. Mağdurlar ise Kılıç vekil olursa adaletin sağlanamamasından kaygı duyuyor

AKP Mêrdîn’den birinci sıradan milletvekilliği aday adaylığı için Faruk Kılıç’ı aday gösterdi.

MA’dan Ahmet Kanbal’ın haberine göre Qoser (Kızıltepe) nüfusuna kayıtlı olan Kılıç, 2017 yılında işlenen bir cinayetin firari sanıkları olan 9 ismin kaçmasında da rol sahibi olduğu iddiasıyla gündeme gelen bir isim.

Arazi tartışması sonrası yaşanan silahlı çatışmada akrabalarının karıştığı olayda 1 kişi hayatını kaybetmiş 5 kişi ise yaralanmıştı.

Neler yaşandı?

Qoser ilçesi Tiltiêmik (Doyuran) kırsal mahallesinde aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan akraba Kılıç aileleri arasında 12 Aralık 2017’de tartışma çıktı. Faruk Kılıç’ın amcaları ve amcasının çocuklarının gerçekleştirdiği silahlı saldırı sonucunda yine akrabaları olan Necmettin Kılıç yaşamını yitirdi, 5 kişi ise ağır şekilde yaralandı. Olaya dair başlatılan soruşturma kapsamında, 6 kişi gözaltına alındı ancak 9 kişi ise bulunamadığı iddiasıyla gözaltına dahi alınmadı. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Haziran 2018’de hazırlanan iddianame ile Faruk Kılıç’ın amcası Osman Kılıç ile birlikte Bekir ve Şükrü Kılıç hakkında “azmettirmek”ten, 12 sanık hakkında ise “tasarlayarak öldürme” suçlamasıyla hapis cezası istendi.

AKP’li adayın bahçesinde yakalandılar

Mardin 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada firari olan İhsan, Tahir, Muaz, Mehmet, İsmail, Veysi, İbrahim, Süleyman ve Mustafa Kılıç’a 5 yıl boyunca ulaşılmazken, mağdur taraf firari sanıkların evlerinde olmasına rağmen dönemin AKP İl Başkanı olan Faruk Kılıç’ın koruması nedeniyle yakalanmadıklarını her defasında iddia etti. 2022 yılının Temmuz ayında mağdur tarafın iddialarını doğrulayan bir gelişme yaşandı. Mağdur tarafın ihbarları sonucunda AKP’li Kılıç’ın kuzenleri olan İbrahim ve Veysi Kılıç, Faruk Kılıç’ın da evinin kapısının açıldığı bahçede yakalanarak tutuklandı. Ancak diğer 7 isme ise, bir türlü ulaşılamadı.

Özel Harekat Polisi ile kaçış

Davanın ilerleyen süreçlerinde firari olmayan faillerden Ahmet Kılıç’ın bir özel harekat polisinin yardımıyla olay yerinden kaçtığı tape kayıtları ile ortaya çıktı. Ahmet Kılıç ile özel harekat polisi Erkan K.’nin olaydan hemen sonra yaptığı telefon görüşmesinde özel harekat polisinin Kılıç’ın arama noktasından sorunsuz geçmesini sağladığı anlaşıldı.

Mağdur aile kaygılı

Hayatını kaybeden Necmettin Kılıç’ın yakını Osman Kılıç, AKP’den aday gösterilen Faruk Kılıç’ın firari sanıkları koruduğu yönündeki iddiasını sürdürürken, firari isimlerin yıllarca köyde oldukları yönünde ihbar yapmalarına rağmen kimseyi inandıramadıklarını söyledi. Faruk Kılıç’ın firari akrabalarını koruduğu yönündeki şüphelerinin devam ettiğini kaydeden Kılıç, “Halen firari olanlar üzerinden tehdide maruz kalıyoruz. Davamızı geri çekmemiz isteniyor. Çekmediğimiz için de tehdit ediliyoruz. Faruk Kılıç il başkanıyken bile bu kişilerin yakalanmasına engel olduysa vekil olunca hiç yakalanmazlar. Mahkeme de 6 yıl geçmesine rağmen var olan sanıklar hakkında karar verip, firari olanların dosyasını ayırmak yerine davayı uzatıp duruyor. Biz bir müdahale olduğunu düşünüyoruz. Yoksa bu kadar göz önünde olan insanların bu kadar yıldır firari olmasının imkanı yok” dedi.

MÊRDÎN

#AKPnin #Mêrdîn #adayı #Cinayetten #aranan #akrabalarını #saklamakla #suçlanıyor

EN SON EKLENENLER