AKP’nin seçim çalışanları: Vali, JİTEM sanığı ve korucu başları

Şırnak Valisi Osman Bilgin, Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, JİTEM sanığı Kamil Atak ile birlikte Şirnex’te köy köy AKP’ye oy istiyor

Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlere sayılı günler kala Şirnex’te istediği karşılığı bulamayan AKP, devlet imkanlarını seferber etti.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) Botan’da gördüğü ilgi karşısında tedirgin olan AKP’liler, vali ve kaymakamlar ile korucuları devreye koydu. Çalışmaları kapsamında daha önce gittiği köylerde Şırnak Valisi Osman Bilgin’i arayarak seçmene dinleten AKP’li aday Arslan Tatar, umduğunu bulamadı.

Seçimlere sayılı günler kala Şırnak Valisi Osman Bilgin, ilçe kaymakamları, askeri yetkililer ve korubaşlarını yanına alarak, köy muhtarları üzerinden yurttaşlarla bir araya geliyor. Vali Bilgin, daha önce Şirnex’in Basa (Güçlükonak) ilçesinde yaptığı toplantıda muhtarları tehdit ederek, AKP’ye oy istemişti.

Mezopotamya Ajansı‘nda yer alan bilgiye göre, bu çalışma ile yetinmeyen Bilgin, Elkê (Beytüşşebap), Qileban (Uludere), Basa, Cizîr (Cizre), Silopiya (Silopi) ve Şirnex’te korucu başları ve üst düzey askeri yetkililerle toplantılar aldı.

Vali Bilgin, kentte Tahsin Çevik, Gundikêmelê beldesinde Edip Yıldız, Sait Sidar, Ahmet Alkış, Geçitboyu köyünde Abdurrahman Demir, Qileban’da korucubaşı Hazım Babat, Silopiya’nın Tilqebîn (Başverimli) beldesinde Medeni Tatar, eski belediye başkanı Hasan Tatar ve eski korucubaşı olan Emcet Tatar, Akyıldız köyünde Mehmet Sarboğa ile Cizîr’de Ahmet Kırmızıgül, Qileban’da korucubaşı Hazım Babat, Elkê’de korucubaşı Tahir Adıyaman ile AKP için seçim çalışması yürütüyor. Bu çalışmalara ilçe valileri, muhtarlar ve askeri yetkililer de katılıyor.

Vali Bilgin, Cizre Kaymakamı ve kayyumu Nazlı Demir ile 1990’lı yıllarda adı faili meçhul cinayetlerle anılan ve JİTEM davası sanığı Kamil Atak ile AKP’ye oy istiyor. Atak, Vali Bilgin’in yanı sıra kayyum Demir’in AKP için yürüttüğü tüm seçim çalışmalarına katılıyor.

Kayyum Demir’in yaptığı seçim çalışmaları, Cizre Belediyesi’nin sanal medya hesaplarından paylaşılması da dikkat çekti.

ŞIRNEX

#AKPnin #seçim #çalışanları #Vali #JİTEM #sanığı #korucu #başları

EN SON EKLENENLER