Akşener: Felaketin merkezi Beştepe

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı konuşmada ‘bu afetin felaketle sonuçlanmasının sorumlusu bizzat Sayın Erdoğan’dır’ dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Depremin felaketle sonuçlanmasının sorumlusunun AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu vurgulayan Akşener, “Doğrudur, depremler doğal afetlerdir. Ama bu afetin felaketle sonuçlanmasının sorumlusu bizzat Sayın Erdoğan’dır” dedi.

Akşener’in açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“Depremin 7. gününde bile çadır bekleyen aileler vardı. Barınma, ısınma ve hijyen ihtiyacını karşılayamayan, tuvalet sorunuyla uğraşan vatandaşlarımız vardı.

Biz 24 yılın ardından sadece deprem gerçeğiyle değil, hiçbir dersin alınmadığı gerçeği ile yüzleştik. Beton blokların değil, ahlakın da çürüdüğü gerçeğiyle yüzleştik. Rant sevdasının, yolsuzluğun, hırsızlığın acı reçetesiyle yüzleştik. İmar affının ölüm fermanı olduğu gerçeği ile yüzleştik.

Ülkemizde deprem sonrası arama kurtarma için vinç olmadığını, 10 vinç kiraladık diye övünen Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ndan öğreniyoruz.

Sorumlusu Erdoğan

“Depremden 1,5 gün sonra çıktığı  ilk TV yayınında ‘Şu anda tuttuğumuz defteri açacağız’ diyerek milletimizi tehdit etti. İnsanlarımızın, iktidarın yapamadığını yapıp organize olarak yardım istediği sosyal medyaya kısıtlama getirdi, sonra da çıktı ‘Bunlar kader planının içinde olan şeyler’ dedi. Yine kader dedi, tevekkül dedi.

Hiç kadere sığınma, bu beceriksizliğin arkasındaki tek sorumlu sensin. Kızılay’ın içini boşaltıp AFAD’ı arpalığa çeviren, devletin kritik kurumlarının tepelerini çapsız kadrolarla dolduran sensin sen. Bilim insanlarının anlattığı Kahramanmaraş’ta 7.5 büyüklüğünde deprem olacak sözüne kulak asmayan sensin. Deprem için toplanan paraları çarçur edip kanal projesi peşinde yılları heba eden sensin.

“Felaketin merkezi Beştepe”

“Hatırla; 2003’teki Bingöl depreminde ‘Deprem kader diyerek geçiştirilemez’ diyen bizzat sendin. Hatırla ‘Deprem felaketi, kötü yönetimin sonucudur. Tüm sorumlulardan hesap sorulmalıdır’ diyen de bizzat sendin. Ne oldu Sayın Erdoğan? O günden bugüne, ne değişti?

Geçtim sorumlulardan hesap sormayı; felaketin, daha 3’üncü gününde utanmadan çıkıp, ‘Bugün daha rahatız, yarın daha da rahat olacağız’ dedin. Bugün, depremin 16’ncı günü. Söylesene, rahat ettin mi Sayın Erdoğan?

Tarihimizin en büyük felaketlerinden birini yaşadık. İnsanlarımız koordinasyonsuzluktan, organizasyonsuzluktan, enkaz altından kurtarılmadığı için soğuktan donarak öldü. Söylesene, rahat ettin mi Sayın Erdoğan?

Doğrudur, depremler, doğal afetlerdir. Ama bu afetin, felaketle sonuçlanmasının sorumlusu bizzat Sayın Erdoğan’dır. Doğrudur, kaderde doğal afetler vardır. Ama devletin kurumlarını felç edip, felakete davetiye çıkartan bu ucube sistemdir. Doğrudur, depremin merkezi, Pazarcık ve İslâhiye’dir. Ama liyakatsiz ellerin neden olduğu bu büyük felaketin merkezi Beştepe’dir.”

ANKARA

#Akşener #Felaketin #merkezi #Beştepe

EN SON EKLENENLER