Akşener: Seçim artık bir tercih değil mecburiyettir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Akşener’in konuşmalarından satırbaşları şöyle:

Artık ülkemizde her geçen gün bir öncekini aratır oldu. Bay Kriz en son Şubat ayında ‘Her ayın bir önceki aydan daha iyi olacağını’ söylemişti. Hayır olmadı. Ben bunların sıkıştıkça tarih vermelerine bayılıyorum. Damat bakanda ‘Mart, Şubat’tan hatta Nisan’da Mart’tan daha iyi olacak’ deyip duruyordu. Bir gece ansızın gitti bu defa kayınpederi başladı.

Taa geçen yılın Ağustos ayında enflasyonda en yükseği görecektik, ondan sonra düşmeye başlayacaktı. Olağanüstü öngörü yeteneğiyle verdiği hiçbir tarih tutmadığı gibi bu da tutmadı. Nitekim, enflasyon loto furyasına son dönemde Nebati Bakan katıldı. Enflasyon hala yükseliyorken kendisi çıktı yaz aylarından itibaren düşecek’ dedi. Geldiğimiz noktada ise vade kısa olunca yalanında çabuk ortaya çıktığına ayılmış olsalar gerek Bay Kriz ve arkadaşları artık vadeyi uzatmaya başladılar. Bu aydınlanmanın sonucunda da affını isteyeceği gün gittikçe yaklaşan Nebati bakan bu haftanın başında ‘Enflasyon Aralık ayında düşecek’ dedi. Kendisi o zamana kadar paket olacağı için topu yeni gelecek olan bakana atmış oldu.

Vatandaşa ‘Sabredin’ dedi. Nebati bakan aslında, ‘Derin bir yoksullukla mı mücadele ediyorsun, o zaman sabredeceksin’ diyor. ‘Aldığın asgari ücret açlık sınırının altına mı düştü o zaman sabredeceksin’ diyor. İşte size bay kriz ve arkadaşlarının milletimizi içine soktukları duruma dahiyane çözüm sabretmek. Sabır taşı artık çatlamış milletimize sabretmeyi tavsiye eden bu üstün zekalılar mesele beşli çete ve saray oligarşisi olunca nedense bambaşka bir yaklaşım sergiliyor. Yandaşa gelince ‘Al sana bir maaş daha’ diyor. Müteahhite gelince ‘Al sana bir ihale daha’ diyor. Türkiye bay kriz ve ucube sistemini daha fazla taşıyamaz. Seçim artık bir tercih değil mecburiyettir.

Seçimi 2023’e götürmek için ellerinden geleni yapacaklar. Varsın kaçmaya çalışsınlar, er ya da geç o sandık milletimizin önüne gelecek.

KİRA ARTIŞI

Bay kriz ve arkadaşlarının iflasını kiralarda da görüyoruz. Büyükşehirlerde kiralar uçtu gitti. İşçiler, öğrenciler, emekliler barınacak ev bulamıyor. Kiraların artışı, ev sahiplerini kiracılarını evden atmaya itiyor. Sayın Erdoğan, ülkemizin potansiyelini dünyaya açmak yerine milletimizi yoksullaştırarak, gençlerimizi basklıyarak, işçilerimi köleleştirerek sömürge sistemine gitti. Kaybeden, ne yazık ki milletimiz oldu. Yabancılar geçen sene ülkemizden yaklaşık 359 bin konut aldı. Bay krizin akıl dolu politikaları sonucunda, bir yabancı için 300 dolar aylık çok az bir rakamken milletimiz için neredeyse bir maaş.

KAYNAK / BirGün Gazetesi

EN SON EKLENENLER