Alevilerden seçim hazırlıkları başladı

Alevi Kültür Dernekleri gelecek hafta yapacağı toplantıyla seçimlerde tavır belirleyeceği tahmin ediliyor. AKD çevresinden alınan bilgilere göre CHP ve HDP bünyesinde iki genel başkan yardımcısının aday adaylığını destekleyeceğini kamuoyuna açıklayacağını ve yöneticileri şahsında siyasete Alevileri temsil etmeyi hedeflendiği dile getiriliyor.

Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Görer’in HDP’den aday adaylığını sosyal medyadan açıkdı. Görer “„Değerli dostlar, canlar, yarenler ülkemiz olağan bir durumla olağan bir tercih yapma sürecini yaşıyor. 24 Haziran milletvekili genel seçimi ve cumhurbaşkanı seçim sürecini, bu zor koşullar altında giderken, her birimiz kendi penceresinden vermiş olduğu mücadele ile demokrasiden, özgürlükten, eşit bir yurttaş bakış açısı ile bu ülkenin bütün renklerinin bir arada yaşama inancını taşıyan her birimizin. Omuzlarında bir sorumluluk olduğu bir gerçektir. Bende yıllardır, yaşamım boyunca bulunduğum her platformda, halen Alevi hareketi içinde de eşit yurttaşlık temeli haklar ve inançlara özgürlük ve demokrasi mücadelesini yürütürken, bu mücadeleyi siyaset arenada bir adım ileriye taşıma gayreti ve çabası içinde olmak koşulu ile Alevi hareketi içindeki yol arkadaşlarımın rızalığınıda alarak HDP (Halkların Demokrasi Partisi) de miletvekili ADAY Adaylığı için dosyamı alıp bugün itibariyle başvurumu yaptım.

Bu zorlu mücadele de Boz atlı Qızır cemi-cümlemizin yar ve yardımcısı ola, bizleri utandırmasın.“ derken, yine genel merkezin desteğiyle Antep Şube Başkanı Yılmaz Demirdelen’in de CHP’den aday aday olması bekleniyor.

 

EN SON EKLENENLER