Amed’de ikinci kadın seçim bürosu açıldı: 14 Mayıs zaferi kadınların olacak

Amed Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi, seçim çalışmaları kapsamında ikinci kadın büro açılışını gerçekleştirdi. Açılışda konuşan Tosun, ’14 Mayıs zaferi kadınların olacak’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed Kadın Meclisi 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri çalışmaları kapsamında ikinci kadın seçim bürosunu Amed’in Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik Mahallesi’nde davul zurna eşliğinde görkemli bir şekilde açtı.

Büro açılışına Yeşil Sol Parti Amed İl Eşbaşkanları Pınar Sakık Tekin ve Abbas Şahin, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Remziye Tosun, Amed İl Eşbaşkanları Gülistan Atasoy ve Zeyyat Ceylan ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun, MEBYA- DER, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Barış Anneleri, MED-DER üye ve yöneticileri yüzlerce kişi katıldı.

Büroda Süleymaniye’de katledilen Nagihan Akarsel ve İran “ahlak polisleri” tarafından katledilen Jîna Emînî fotoğrafları duvara asıldı.

Büronun açılış konuşmasını yapan DBP Kadın Sözcüsü Aynur Sarıca özellikle kadınlar ve Kürt halkı üzerinde devam eden politikalara karşı tüm kadınların her yerde baş kaldırdıklarını söyledi.

İmralı’da ve cezaevlerinde ağırlaşan tecride değinen HDP’li Remziye Tosun da, devamla, “Bunu çok iyi bilsinler biz kadınlar gücümüzü Sakinelerden, Sevelerden, Evinlerden aldık. Kadınlar asla geri adım atmıyor, her yerde direnişlerini sürdürüyorlar. Sayın Öcalan’ın dediği gibi ‘Kadın özgürleşmeden toplum özgürleşmez’, bizde bu felsefeyle her alanda, sokakta çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunu çok iyi bilsinler 14 Mayıs’ta gidecekler bizler kalacağız. 14 Mayıs zaferi kadınların olacak” diye konuştu.

Büronun açılışı Barış Anneleri tarafından meşaleler eşliğinde yapıldı.

Kaynak: MA

#Amedde #ikinci #kadın #seçim #bürosu #açıldı #Mayıs #zaferi #kadınların #olacak

EN SON EKLENENLER