Amed’li yurttaşlar: Tabandan gelen ses dinlenmeli

HDP ve Yeşil Sol Parti’nin yeni dönemde halkla birlikte karar alma politikasını olumlu karşılayan Amedliler, ‘Yeni dönemde tabanın sesine kulak verilmeli, hala umudumuz var’ dediler

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerin sonuçlarından sonra yeni dönem yol haritasını belirledi. Yeni dönemde özeleştiri verecek olan HDP ve Yeşil Sol Parti, sürecin tüm aşamalarını halkla birlikte yürütecek.

HDP ve Yeşil Sol Parti’nin yeni dönem başlattığı sürece dair Mezopotamya Ajansına konuşan yurttaşlar yeni dönemde her kapının çalınmasını istedi.

‘HDP’yi bölmek için değil birleştirmek için varız’

HDP’li olan Sadık Özkaya, seçim sürecinde yaşanan eksiklikleri sıralayarak, “Bir HDP’li olarak söylüyorum, biz HDP’yi bölmek için değil birleştirmek için varız” dedi. “Yeniden yapılanmaya gidilmesi bizler açısından çok iyi olur” diyen İbrahim Arcan, Türkiye’nin demokratikleştirilmesi için atılan adımlarda bazı yaşanan eksikliklerin aşılması gerektiğini söyledi.

‘Her yere ulaşamadık’

Partilerinin tam olarak her yere ulaşamadığı eleştirisini sunan Şeyhmus Başkan, “HDP tam olarak her yere ulaşamadı, gitmedi.  Ailelerle, engellilerle görüşülmedi. Mesela TİP’in kendi listesinden seçime girmesi 11 milletvekili kaybettirdi. Umudumuz 100 milletvekiliydi ama çıkaramadık. Partimizin kendilerini anlatmak için evleri tek tek dolaşmaları gerekirdi. Eskisi gibi değil, halk arasında gezmiyorlar, dolaşmıyorlar” ifadelerini kullandı.

‘Hala umuduzmuz var’

“Bizim temsilcilerimiz onlar ama biraz daha halkla olmalıydılar” diye ekleyen Başkan, “Amed’te en az 11 vekilimizin olması gerekiyordu. HDP özeleştirisini verdi. Eş Genel Başkanlar kongrede aday olmayacaklarını belirttiler. Bundan sonra duruma el atabilirler. Halk onlarla birlikte, hala umudumuz var” diye konuştu.

‘Kürtler sorunlarıyla baş başa kalıyor’

Halkın istek ve taleplerinin önemli olduğunu vurgulayan Xerip Selim, “Bizim sorunlarımız için yapılan bir siyaset var biliyoruz. Ancak nasıl çözülecek bilmiyorum. Bu konuda hep yalnız kalıyoruz, ya Türk solu ile anlaşıyoruz ya başkalarıyla ama Kürtler daha sonra sorunlarıyla baş başa bırakılıyor. Bu da bize yük oluyor, bu konuda daha Kurdistani bir parti olmasını istiyoruz” diye konuştu.

‘Tabandan gelen sesi dinlemeli’

Bu seçimlerden sonra halkın sesine kulak verilmesi gerektiğinin altını çizen Sami Demir, “Bir seçmen olarak bana göre bu sonuçların nedeni, HDP’nin tabandan gelen sesi dinlememesi, gelen uyarılara kulak tıkaması. Umuyoruz bundan sonra tabanı dinler, tabanın dediklerini dikkate alır, ona göre hareket eder. HDP’den beklentim, bütün Kürtleri ayrıştırmadan bir arada toplaması” önerisinde bulundu.

‘Bir an önce toparlanmak lazım’

Seçimlerin ilk turunda HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı çıkarmamasını eleştiren Abdurrahman Bozkurt, şunları söyledi: “Parti ilk turda kendi adayını çıkarmalıydı. Orada çok büyük yanlış yaptı. HDP ve Yeşil Sol Parti, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde CHP ile bir araya gelmelerinden dolayı da oy kaybetti. Örnek verirsek, bu nedenle Batman’da 14 bine yakın oyumuz yandı. Bu nedenle partinin bir an önce toparlanması lazım.”

Daha çok çalışmak gerekiyor’

Bozkurt, “HDP olarak il, ilçe bazında herkesle temas kurulması, herkese danışılması gerekiyordu. Seçimlerde bu yapılmadı. Eksiklik çok, bundan dolayı yeni dönemde daha çok çalışmak gerekiyor. Daha verimli şekilde her eve, sokağa girilip çalışılmalı. Herkesten oy istenmeli. Şimdi küskün bir kitle var, onlara ulaşılmalı” dedi.

AMED

#Amedli #yurttaşlar #Tabandan #gelen #ses #dinlenmeli

EN SON EKLENENLER