Ankara Barosu: Seçim verilerini toplama İçişleri Bakanlığı’nın yetkisinde değil

Ankara Barosu seçim verilerini toplamanın İçişleri Bakanlığı’nın yetkisi kapsamında olmadığını vurgulayarak YSK’yi göreve çağırdı

Ankara Barosu, sandık sonuç tutanaklarının seçim kurullarından alınması ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde oluşturulan sisteme girilmesi konusunda kaymakamlıklara yazı yazıldığı iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Ankara Barosu’ndan yapılan açıklamada Yüksek Seçim Kurulu (YSK), kamuoyunu aydınlatmak ve bilgilendirmek üzere göreve davet edildi.

Seçim verilerini toplama, birleştirme ve ilan etmede tek yetkilinin YSK olduğu ifade edilen açıklamada, “İçişleri Bakanlığı’nca, sandık sonuç tutanaklarının seçim kurullarından alınması ve Bakanlık bünyesinde oluşturulan sisteme girilmesi konusunda Kaymakamlıklara yazı yazıldığı kamuoyunun gündemine gelmiştir. Anayasa, seçim sonuçlarını birleştirme ve ilan etme yetkisini sadece Yüksek Seçim Kurulu’na vermiş olup, Yüksek Seçim Kurulu ise verilerini kanuna uygun olarak siyasi partilerle ve kamuoyu ile paylaşmaktadır. Seçim verilerini toplamak İçişleri Bakanlığı’nın yetkisi kapsamında değildir” ifadeleri yer aldı.

HABER MERKEZİ

#Ankara #Barosu #Seçim #verilerini #toplama #İçişleri #Bakanlığının #yetkisinde #değil

EN SON EKLENENLER