Ankara Kadın Platformu’ndan sandık çağrısı: Kadın düşmanlarını gönderelim

Cumhurbaşkanlığı seçimi için açıklama yapan Ankara Kadın Platformu üyesi kadınlar, ‘Gelin birbirimize sarılalım, dayanışmamızı yükseltelim, mücadelemizi büyütelim’ çağrısı yaptı

İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanma ve sandık güvenliği çağrıları sürüyor. Ankara Kadın Platformu bu amaçla Mülkiyeliler Birliği’nde basın toplantısı düzenleyerek, sandık başına gitme çağrısı yaptı.

Grup adına konuşan platform üyesi Ayşe Uğurlu, erkek egemen ittifaklara teslim olmayan kadınların diktatörlük rejimine edecek sözlerinin, bu sistemi de yıkacak güçlerinin olduğunu söyledi.

Kadın düşmanlarının sayısı arttı

AKP iktidarının iktidarları boyunca kadın kazanımlarına saldırdığını ve yine LGBTİ+ düşmanlığı, anadilinin yok sayılması ve daha pek çok hak gaspı yaşandığını ifade eden Uğurlu, “Bunlar yetmezmiş gibi şimdi de kadın düşmanı politikalarını yakından bildiğimiz ırkçı, gerici, sağ partilerin meclisteki sayısı daha da arttı” dedi.

Cevabımızı her alanda vereceğiz

Kadın hareketinin gücünün sandıklara sığmayacağına dikkat çeken Uğurlu, HÜDAPAR’ın “sahipsiz kadınları sahiplendireceğiz” açıklamasını anımsatarak, “6284’ü kaldırmak isteyen, kadınların çalışmasından, sokakta olmasından korkan erkek egemenliği ve erkek ittifakına cevabımızı sokaklar başta olmak üzere tüm alanlarda vermeye hazırız. Bugün, insan hakları savunucularının, siyasi partilerin, üniversite öğrencilerinin, sendikal faaliyet yürütenlerin ve sivil toplum örgütlerinin çalışmaları tehdit altına alınıyor ve her an daha da güvencesiz hale getiriliyor. Sonuç ne olursa olsun bu topraklarda yaşayan kadınlar olarak umutsuzluk tohumlarının ekilmesine izin vermeyeceğiz” diye belirtti.

Erkek ittifakı yıkacak güçteyiz

Kendisini özgür hissetmeyen, yalnız, çaresiz hisseden tüm kadınlara çağrıda bulunan Uğurlu, “Gelin birbirimize sarılalım, dayanışmamızı yükseltelim, mücadelemizi büyütelim. Bizler, kadın mücadelemizden aldığımız güçle diyoruz ki: Yıkacağız. Kadınlar olarak, bizleri yok sayanları, haklarımıza göz dikenleri, Gonca Kuriş’i katledenleri, İstanbul Sözleşmesi’ni kaldıranları, çocuk yaşta evliliği onaylayanları, yani bu erkek ittifakı ve erkek egemenliğini yıkacak güce sahibiz” diye ifade etti.

Diktatörü gönderelim

Uğurlu son olarak, “Seçime giden bu süreçte kadınlar olarak kazanılmış haklarımıza sahip çıkalım, kendi bağımsız politikalarımızı, taleplerimizi örgütlemeye devam edelim ve kadın düşmanlarına geçit yok demek için diktatörü gönderelim. Haydi her gün olduğu gibi bugün yine ve yeniden mücadeleye ve özgürleşmeye” çağrısı yaptı.

ANKARA

#Ankara #Kadın #Platformundan #sandık #çağrısı #Kadın #düşmanlarını #gönderelim

EN SON EKLENENLER