AP Raportörü: Türkiye’nin AB’ye üyelik süreci devam edemeyecek

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor ‘Vize serbestisi yoksa, bunun nedeni Türkiye hükümeti’ dedi

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor  sçeimler sonrası yaptığı değerlendirmede “Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinin devam edemeyeceği açıktır” ifadelerini kullandı.

Turkey Recap’ten Diego Cupolo’ya konuşan Sanchez AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçildikten hemen sonra LGBT+ bireylere saldırması ve Avrupa Birliği’ne vize serbestisi konusunda başka bir saldırgan açıklamada bulunduğunu belirterek “Açık konuşayım vize serbestisi yoksa, bunun nedeni Türk hükümetinin uymayı taahhüt ettiği bir kıstasa uymamasıdır” dedi.

‘Terör mücadele kanunu’na gönderme yapan Amor, AB’ye üyelik sürecine ilişkin ise “Türkiye’de iktidardaki elitlerin daha demokratik olma gibi bir siyasi iradesi olmadığı, iradeleri daha otoriter bir hükümet modeli oluşturmak olduğu sürece demokratik standartları uygulamanın bir yolu yok.” İfadelerini kullandı.

Üyelik sürevi devam edemeyecek

Amor, tıkanan üyelik sürecine ilişkin ise “Üyelik sürecinin devam edebileceğini düşünmüyorum çünkü Erdoğan’ı iç politikalarına değiştirmeye itebilecek bir faktör görmüyorum. Görünüşe göre Türk seçmeni Erdoğan’ın politikalarını onayladı” dedi.

Demirtaş ve AİHM kararı

“Amacı tam üyelik olan, ama ancak asla o sonuca ulaşmayan bu sinik süreci sürdüremeyiz” diyen Amor, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’a ilişkin AİHM kararlarının uygulanmaması konusunda da görüş belirtti.

HABER MERKEZİ

 

#Raportörü #Türkiyenin #ABye #üyelik #süreci #devam #edemeyecek

EN SON EKLENENLER