‘Aşiret olarak hayır diyeceğiz’

“Tek adam” yasası için yapılacak referanduma sayılı günler kala toplumun tüm kesimlerinden “Hayır” açıklamaları gelmeye devam ediyor. Wan’ın en kalabalık aşiretlerinden Ertoşî ve Bekirî aşiretlerinin kanaat önderleri, referandumda “Hayır” diyeceklerini söyledi.

Bizi temsil etmiyorlar

Wan ve çevresinde yaşayan bazı aşiretlerin “Kadim Aşiretler Federasyonu” adıyla bir oluşum oluşturduklarını ve referandumda “Evet” diyeceklerini açıkladıklarını hatırlatan Ertoşî aşiretinin Şerefxan kolunun önde gelenlerinden Fevzi Caner, “Bunlar bizleri temsil etmiyor” dedi. Caner, “Barış ve kardeşlik için ‘Hayır’ oyu kullanacağız. Kürtler bu seçimde oy kullanırken elini vicdanına koymalı. Kadim Aşiretler Federasyonu bizleri temsil etmiyor” diye konuştu. Ertoşî aşiretinin Şîdan kolunun önde gelenlerinden Zeki Şeker de, “Bizim köylerimiz yakıldı, belediyelerimize kayyum atandı, milletvekillerimiz tutuklandı” diye konuştu.

Federasyonu tanımıyoruz

Ertoşî aşiretinin Gevdan kolunun önde gelenlerinden Şehmuz Işık ise, içinden geçilen sürecin önemine vurgu yaparak, “Biz Gevdanlar olarak bu federasyonunu tanımıyoruz. AKP’nin il başkanı ya da herhangi bir üyesi çıkıp aşiretimiz adına konuşuyor. Onlar bizi temsil etmiyor. Kürtlerin federasyonu bizim içinde bulunduğumuz harekettir” dedi. Bekirî aşiretinin önde gelenlerinden Sıddık Kandemir de, “Erciş’te bazı şahıslar çıkıp aşiretler üzerinde konuşuyorlar. Başka kabileler üzerinde kendilerini büyütmesinler biz onları tanımıyoruz. Biz aşiret olarak referandumda ‘Hayır’ oyu kullanacağız” dedi.

WAN

EN SON EKLENENLER