Ata: Değil 2 buçuk yıl 2 buçuk dakika tutuklu kalmamı gerektirecek delil yok

Kobanê Davası’nda savunma yapan siyasetçi Ayla Akat Ata, ‘Her gün seçim meydanında yeni bir video ile bizler şeytanlaştırılıyoruz. Niye? Çünkü biz HDP’li siyasetçileriz. Değil 2 buçuk yıl 2 buçuk dakika bile tutuklu kalmamı gerektirecek bir delil yok mütalaada’ dedi

DAİŞ’in Kobanê’ye yapılan saldırıların ardından 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de bulunduğu 20’si tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobanê Davası’nın 25’inci duruşmasının 1’inci oturumu başladı.

Duruşma mütalaanın okunmasıyla başladı

Sincan Cezaevi Kampüsü Duruşma Salonu’nda görülüne duruşmaya Sincan Cezaevi’nde tutulan siyasetçilerin bir kısmı duruşmaya gelirken, farklı cezaevlerinde tutulanlar ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşma, tutuk incelemesine dair savcının mütalaasının okunmasıyla başladı.

Duruşma, iddia makamının mütalaayı okumasının ardından tutuklu siyasetçiler mütalaaya ilişkin savunma yapması ile devam etti.

Politik bir yargılama yapıyorsunuz

Duruşmada söz alan HDP eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vaadinin Kobanê Davası kapsamında şekillendiğine dikkat çekerek, “Hiçbir sanığa politik savunma yapmayın diyemezsiniz çünkü politik bir yargılama yapıyorsunuz. Tutukluluk durumumuz politik bir yargılamanın sonucu olarak devam etmektedir. Mega mütalaa ile karşı karşıyayız. 5 bin 280 sayfalık. 2 ayda böyle bir mütalaaya karşı savunma hazırlamak mümkün değildir. Mütalaa adeta yeni bir iddianamedir” dedi.

Mütalaada delil yok

Ardından söz alan siyasetçi Ayla Akat Ata da, “Ben siyasetçiyim, en uç düşünceyi bile ifade edebilirim. Şiddet hariç. Bu ülkenin Aile Bakanı Derya Yanık, Erzurum’daki olayları ‘hassasiyet’ kapsamında değerlendirdi ve şiddete çağırdı. Hangi savcı Yanık hakkında dava açabiliyor. Biz beraat ettiğimiz dosyalardan yargılanıyoruz. Biz Türkiye’de değişimin, dönüşümün, demokratik olanın partisiydik. Bu ülkede Kürt sorununun demokratik çözümünü isteyen tek partiydik. Her gün seçim meydanında yeni bir video ile bizler şeytanlaştırılıyoruz. Bu kadar sorumsuzca beyanların, toplum üzerindeki etkisi nasıl engellenecek. Ama yapılıyor, niye? Çünkü biz HDP’li siyasetçileriz. Değil 2 buçuk yıl 2 buçuk dakika bile tutuklu kalmamı gerektirecek bir delil bile yok mütalaada” diye konuştu.

Her yolu suç sayıyorlar

Daha sonra söz alan Aynur Aşan ise, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılmasına yönelik mitinglerin iddianamede yer aldığına dikkat çekerek, “Kürtlere siyaset yapmanın her yolu suç sayılıyor. Demokrasi ve özgürlüğün biricik adresi Yeşil Sol Parti’dir, Yeşil Sol Parti’nin biricik kadın çalışanlarıdır. Amed’ten beklentimiz, 12-0 milletvekili çıkarmanızdır. Bütün arkadaşlarımı selamlıyorum ve mütalaada belirtilen hiçbir suçlamayı kabul etmiyoruz” dedi.

Duruşmaya saat 13.30’a kadar ara verildi.

ANKARA

#Ata #Değil #buçuk #yıl #buçuk #dakika #tutuklu #kalmamı #gerektirecek #delil #yok

EN SON EKLENENLER